Özgür Ayaydın

Türkiye'de futbol kulüplerinin yaşadığı en büyük sıkıntı borçlardan kaynaklanıyor. Alt yapıdan veya daha ucuz bütçeyle takım kurma becerisi gösteremeyen kulüplerin sonu hazin oluyor.

Bunun en büyük nedeni de kulüp yöneticilerinin sezonluk düşünüp, bütçesinin çok üzerinde transferler yapması oluşturuyor. Futbolcu transferlerini ve alacaklarını ödeyemeyen kulüpler zaman içerisinde futbolcularıyla davalık, ardından FIFA'lık oluyor.

Borçlar ödenmediği için mali kriz başlıyor ardından haciz ve ceza süreci geliyor.

Amedspor'un bu haftaki rakibi de bu durumda bulunuyor. Ekonomik kriz nedeniyle tarihinde ilk kez TFF 2’nci Lig’e düşen ve bu ligde de sıkıntıları süren Denizlispor’a bir kötü haber de FIFA’dan geldi.

FIFA, finansal kriterlere uymayan ve futbolculara olan borçlarını ödemeyen kulüplere transfer yasağı cezası verdi.

Türkiye’den 25 kulübe ceza verildi

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

FIFA'nın sitesinden yapılan açıklamaya göre, Süper Lig takımlarından Adana Demirspor, Antalyaspor, Corendon Alanyaspor, Hatayspor, MKE Ankaragücü, Kayserispor'a 3'er, YılportSamsunspor'a ise 2 dönem transfer yasağı verildi.

Denizlispor'da var

Adanaspor, Akhisarspor, Altay, Bursaspor, Denizlispor, Elazığspor, Erzurumspor FK, Giresunspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Manisaspor, Mersin Talimyurdu, Alg Spor, Ümraniyespor, Yeni Malatyaspor ve Tuzlaspor da transfer yasağı alan kulüpler oldu.

Denizlispor taraftarı geçen haftaya kadar transfer yasağının kaldırılacağı iddiaları üzerine umutlanmıştı. Ancak dünkü karar Denizlispor camiasını adeta yıktı. Kulübün yeniden ceza almasına sosyal medya hesaplarından taraftarı büyük tepki gösterirken, buna sebep olan kulüp yöneticilerini suçladılar.

Saldırıya puan cezası verilecek

FIFA'nın yeni kararına göre ayrıca yeni eklen fıkrada şu yer aldı: "Futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında, bu kişilerin mensubu olduğu kulübe lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda 3 puandan 6 puana kadar puan silme cezası, eleme usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulübün ilgili turnuvadan ihracına karar verilir.''

Editör: Özgür Ayaydın