İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı

Asgari ücret konusunda iki toplantı yapıldı. İlk toplantı 11 Aralık’ta, ikinci toplantı ise 18 Aralık’ta gerçekleştirildi. Bu süreçte işçi ve işveren sendikalarının da görüşleri alındı. Bakanlık ise bir hakem gibi görev yaptı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Kanal 7’de yaptığı bir programda asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akbaşoğlu, “Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandemiden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve İşveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var” dedi.

Akbaşoğlu, “Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz” sözlerini de ekledi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 50’YE YAKIN ZAM

Akbaşoğlu, memur ve memur emeklilerinin durumunu da değerlendirdi. Memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın bir zam yapılacağı tahmin edildi.

Akbaşoğlu, “Memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın bir zam yapılacağını tahmin ediyorum” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olacağı ise henüz netleşmedi. Ancak bazı tahminler yapıldı.

Bu senaryolara göre:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 TL, yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 TL, yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 TL, Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 TL, yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 TL olabilir.

Editör: Ayşegül Yaşar