Bilim adamları, Kanada açıklarında 1 günde meydana gelen 2.000 depremin okyanus tabanını parçalandığını söyledi.

Livesience'de yer alan araştırmaya göre, bu ayın başında Kanada kıyılarında yaklaşık 2000 deprem meydana geldi. Kanada'nın Vancouver Adası kıyılarında bir günde 2 bin dempremin yaşanması bilim dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Havalandırma tüneli kazılırken bulundu Havalandırma tüneli kazılırken bulundu

Bilim insanların tabanın parçalanmasıyla, derin deniz magmatik yırtılması yoluyla yeni okyanus kabuğunun doğmak üzere olduğunu söyledi.

Depremlerin insanlar için herhangi bir tehdit oluşturmadığını ifade eden araştırmacılardan Zoe Krauss, bu alanın, bir tektonik plakanın başka bir plakanın altındaki mantonun içine battığı bir bölge olan dalma zonundan ayrı olduğunu ve büyük, yıkıcı depremler yaratabilecek kıyıya daha yakın olduğunu belirtti.

Krauss, depremlerin bilimsel olarak ilginç olduğunu, çünkü okyanus tabanının nasıl parçalandığına ve yeni kabuğun nasıl oluştuğuna dair ayrıntıları ortaya çıkarabildiğini ifade etti.

Hidrotermal havalandırma sistemi üzerindeki etkiden, sonuçta yeni kabuğu oluşturacak magmanın kaynağına kadar pek çok sorular olduğunu kaydeden Krauss, '''Bu soruların çoğu, yer kabuğunun nasıl oluştuğu, bu olayların neden başladığı yerde başladığı ve magmayı getiren tetikleyicinin tam olarak ne olduğu gibi temel bilim sorularıdır'' dedi.
 

Editör: EYYUP KAÇAR