Cumhuriyet’in 100. yılında, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi kararı alınmıştı. Ancak, çalışan emekliler bu karardan kapsam dışı bırakılmıştı. Bu durum, çalışan emekliler arasında büyük bir haksızlık olarak görülmüştü.

TİKAV, kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor TİKAV, kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin mağduriyetini gidermek için yeni bir talimat verdi. Buna göre, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖNERGESİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL verilmesini içeren önerge, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine eklendi. Önerge, komisyonda oy çokluğuyla kabul edildi.

Önergeye göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emeklilerin 5 bin TL alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, haftaya TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifin, Genel Kurul’da kabul edilmesi halinde, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri yapılacak.

Ödemelerin, 2024 Ocak ayı içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Emekliler, ödemelerini banka hesaplarından veya PTT şubelerinden alabilecekler.

ÇİFTÇİLERE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Çalışan emeklilerin yanı sıra, çiftçi emekliler de 5 bin TL ikramiyeden yararlanabilecek. Çiftçi emekliler, ikramiyelerini Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla alabilecekler.

Çiftçi emeklilerin, ikramiyelerini alabilmeleri için, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne üye olmaları ve kooperatif ortaklığına devam etmeleri gerekiyor.

Çiftçi emeklilerin, ikramiyelerini alabilmeleri için, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne üye olmaları ve kooperatif ortaklığına devam etmeleri gerekiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar