CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa veda ederken, yeni genel başkan Özgür Özel oldu. Sezgin Tanrıkulu’nn linç edildiği dönemde kendisine sahip çıkan tek kişi olan Özgür Özel ve Diyarbakır kazanmış oldu.


KAZANAMAZ DİYE DİYARBAKIR’DA ADAY GÖSTERİLDİ
CHP’de, genel başkanlık yarışı, “Genel Merkezciler” ve “Değişimciler” arasında yaşanırken, işin Diyarbakır boyutu 14 Mayıs seçimlerinden önce ortaya çıktı. Bugünü kadar Sezgin Tanrıkulu’nu kendi kontenjanından İstanbul’da aday gösteren genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresi vekilliğe devam etmek isteyen Tanrıkulu’nu bu kez “kazanamaz” diyerek Diyarbakır’dan aday gösterdiler. 
Diyarbakır’da 3 dönem Baro başkanlığı yapan Tanrıkulu, geldiği Diyarbakır’da seçim çalışmasını yaparken, kendisine destek için dün genel başkan olan Özgür Özel ve Veli Ağbaba Diyarbakır’a geldi. Tanrıkulu, CHP’de, “Genel merkezcilerin” beklentisinin aksine Diyarbakır’da yaklaşık 68 bin olarak 21 yıl sonra CHP’den çıkan ilk vekil olmaya başardı. 
TANRIKULU LİNÇ EDİLDİ SAHİP ÇIKAN OLMADI”
Diyarbakır’ı gözden çıkaran “Genel merkezciler” Diyarbakır açısından Tanrıkulu’ndan ilk yenilgilerini almış oldu. Tanrıklu’nun bir televizyon kanalında yaptığı konuşmadan sonra sosyal medyada linç edilmesi sırasında gözler CHP Genel merkezine çevrildi. CHP sözcüsü Faik Öztrak kendi vekilleri Tanrıkulu’nu sahip çıkmak bir yana kendilerininde Tanrıkulu için disiplin soruşturması başlatacaklarını söyledi. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu’da Tanrıkulu’na sırt dönünce Tanrıkulu adeta ortada kaldı. 
CHP’DEN SADECE 2 KİŞİ ARADI 
Linçe uğradığı ve hakkında dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesinin hazırlandığı günlerde Tanrıkulu sahiplenmeyi memleketi Diyarbakır’a gördü. Diyarbakır’da, kentin tüm sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları ortak açıklama ile sahiplendikleri Tanrıkulu’nu o dönem CHP’de aktif siyaset yapan sadece 2 isim aradı. Dün kurultayda genel başkan seçilen Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Tanrıkulu’nu arayarak destek çıktı. 
CHP’nin dün yapılan kurultayından sonra Tanrıkulu’na sahip çıkan Özgür Özel, genel başkan seçilirken, bu durum Diyarbakır’daki CHP cephesinde Diyarbakır ve Tanrıkulu kazandı yorumlarına neden oldu.

İyi pazarlar diliyorum...