Diyarbakır’da, 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 7 yıldan fazla bir süredir Edirne Cezaevinde olan Selahattin Demirtaş, yerel seçimler için, seçim tarihinde cezaevinde olmaları halinde tavırlarının belli olacağını söylediği öğrenildi.

Medyascope’de yer alan habere göre, 31 Mayıs’ta aktif siyaseti bıraktığı açıkladıktan sonra hiçbir siyasi mesaj ve paylaşımda bulunmayan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan ve İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin büyükşehirleri açısında DEM Parti’nin kilit konumda olduğu yerel seçimler için değerlendirme yaptığı öğrenildi.

-184

“DEM PARTİYE VE BİZE YAKLAŞIMLAR ÖNEMLİ”

Hakkında 2 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve 1 Anayasa Mahkemesi kararı bulunmasına rağmen serbest bırakılmayan Demirtaş, 2024’ün başında yapılacak belediye başkanlığı seçimi için, bütün tarafların niyetini, yaklaşımını görmeden bir karar vermemek gerektiğini, DEM Parti'ye ve kendilerine nasıl yaklaşıldığını görmek istediklerini söylediği öğrenildi.

“SEÇİMDE CEZAEVİNDE OLURSAK TAVRIMIZ BELLİ”

-185Seçim tarihinde cezaevinde olmaları halinde tavırlarının belli olacağını da söyleyen Demirtaş’ın, zaten partisinin tavrının da ona göre şekilleneceğini öngörüyor. Demirtaş’ın, "DEM Parti'nin beklenti ve taleplerine dikkate almayan kim olursa olsun kaybeder" diyor.

Erdal Beşikçioğlu seçim zaferini erik dalı oynayarak kutladı Erdal Beşikçioğlu seçim zaferini erik dalı oynayarak kutladı

HALK VE PARTİ İHTİYAÇ DUYARSA DEVREYE GİRECEK

Kendisinin de elbette partisinden ayrı, bağımsız hareket etmeyeceğini, DEM Parti’nin de kararını netleştirmeden önce cezaevlerindeki tüm DEM Partililerin görüşünü alacağını belirten Demirtaş’ın  şimdilik gelişmeleri takip ettiğini, halkın ve DEM Parti'nin ihtiyaç duyması halinde devreye gireceğini söylediği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan