Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesinde hakkında rüşvet soruşturması açılan eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, 8 gün sonra ilk kez yargı karşısına çıkıyor

Bağlar Belediyesindeki rüşvet soruşturmasında, haklarında dava açılan Bağlar Belediyesi eski başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuklu yardımcısı ve İmar müdürlüğü çalışanı ilk kez 8 gün sonra hakim karşısına çıkıyor.

Baglar Belediyesi

Diyarbakır’da, iddiaya göre, 2023 yılının Haziran ayında bir inşaat işi için Bağlar Belediyesine başvuran bir iş insanından işinin yapılması karşılığından yüklü miktarda rüşvet istendi. Söz konusu kişinin durumu emniyete bildirmesi ile Savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında rüşvet istenen kişi teknik ve fiziki takibe alınarak suç üstü operasyonu yapıldı. Operasyonda, 2 Kasım’da Bağlar Belediye İmar Müdürlüğünde çalışan F.K., gözaltına alındı.

YARDIMCISI TUTUKLANDI

Polisin gerçekleştirdiği suç üstü operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde tutuklanan Fırat Kılıç’tan sonra İmardan sorumlu eski başkan yardımcısı ve belediye başkanının özel kalem müdürü Sıdık Aycil’de gözaltına alınıp tutuklandı. 

Huseyin Beyoglu Kimdir Diyarbakir Baglar Belediye Baskani Kim Hangi PartijpgESKİ BAŞKANA YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

Bağlar Belediyesindeki rüşvet soruşturmasında, 2 kişi tutuklanırken, şüpheli olarak AK Partili eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da şüpheli olarak ifadesinin alındığı ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek

Konunun medya gündemine taşınması ile Mülkiye müfettişi  Diyarbakır’a gelip Bağlar Belediyesinde 15 gün İmar müdürlüğünde yapılan iş ve işlemleri mercek altına almıştı. 

BAŞKAN VE 10 KİŞİNİN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Hazırlanan iddianamede, eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı Sıddık Aycil ve İmar müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç hakkında TCK’nın, “İrtikap” suçunu düzenleyen 250. Maddesinden 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenildi. 

8 GÜN SONRA İLK KEZ MAHKEMEYE ÇIKACAKLAR

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi ile ilgili açılan rüşvet davasında, tutuksuz sanık Hüseyin Beyoğlu, tutuklu sanıklar yardımcısı Sıddık Aycil ve İmar müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç, 8 Mayıs’ta ilk kez mahkemeye çağırılacak. Duruşma Diyarbakır 10. Ağır ceza Mahkemesinde görülecek.

Editör: Ferit Aslan