Diyarbakır’da, Hakkari Belediyesine kayyım atanmasına yönelik tepkiler, protesto eylemleri ve kayyım nöbeti sürüyor. 

Hakkari Belediye Başkanının tutuklanması ve yerine Vali’nin kayyım olarak atanmasına yönelik Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki tepki ve protestolar sürüyor. 

''Muhtar çakmağı''nın hikayesi ''Muhtar çakmağı''nın hikayesi

Whatsapp Image 2024 06 09 At 21.48.35Diyarbakır’da, merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesinde akşam saatlerinde toplanan DEM Partililer burada büyükşehir belediyesine yürümek istedi. Polis, geniş güvenlik önlemleri alarak önce yürüyüşe izin vermek istemedi. Daha sonra küçük çapta yaşanan gerginliklere rağmen, DEM Partililer yürüyerek büyükşehir belediyesine ulaştı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş Genel başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Serra Bucak, ilçe belediye eş başkanları ve DEM Parti il eş başkanlarının olduğu kalabalık grup zılgıtlar ve kayyımı protesto eden sloganlar eşliğinde protesto eylemini gerçekleştirdi. 

Whatsapp Image 2024 06 09 At 21.49.20“SÖZ VERDİK, BAŞ EĞMEYECEĞİMİZ, GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Kayyım politikalarına karşı düzenlenen protesto gösterisinde Kürtçe konuşan DBP Eş Genel başkanı Keskin Bayındır, baş eğmeyeceklerini ve geri adım atmayacaklarına dair Hakkari halkına ve Hakkari’nin iradesine söz verdiklerini söyledi.

Bayındır, “Canımızda bir damla kan kalana kadar ne olursa olsun irademize ve halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Bir değil, 2 değil her defasında Kürt halkı kayyım politikasına karşı büyük cevap verdi. Erdoğan ve Bahçeli, 31 Mart seçimlerinde 20 milyon oy kaybettiler. Yine de ders almadılar. Yine kirli yollara baş vurdular. Kürt halkının iradesine kayyımlar ile el koymaya kalkıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

Whatsapp Image 2024 06 09 At 21.51.57 (1)DBP Eş Genel başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, ise, “Kayyıma karşı en güçlü sözümüzle, en güçlü eylemlerimiz ile olmamız gereken yerde olacağız” dedi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye önünde toplanan DEM Partililer daha sonra zılgıtlar ile halaylar çekerek, kayyım nöbetine devam ettiler. 

Editör: Ferit Aslan