İçkale'deki müze kompleksi, surları, camileri, kiliseleri ve Zerzevan Kalesi ile son yıllarda özellikle yerli turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Diyarbakır, bu bayramda da binlerce yerli turisti ağırlıyor. 

Muze5

Kente gelen turistler, tarihi Sur ilçesindeki müze kompleksine girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İçerisinde 14 tescilli yapı bulunan ve bu alanda Türkiye'de Topkapı Sarayı'ndan sonra ikinci durumda.

Muze 4

1934 yılında kurulan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nde bölgede gerçekleştirilen kazılar, satın alma ve müsadere gibi yollarla kazanılan Prehistorik, Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Demir Çağ, Urartu, Assur, Helenistik, Roma, Part, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu, Eyyubi, Abbasi, Emevi, Sasani, Osmanlı gibi bir çok medeniyete ve devirlere ait Sikke, Arkeolojik ve Etnografik 35 bin 563 eser bulunuyor. Bayramı fırsat bilerek kente gelenlerin ziyaret etmek istediği müzenin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Muze 2

Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, CEGA Medya'ya yaptığı açıklamada, tarihin en kalabalık bayramını yaşadıklarını söyledi. Müzenin ilk kez bu denli ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Gizligöl, bu manzaranın Diyarbakır adına gurur verici olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı nedeniyle Diyarbakır'a gelenler, farklı tarihi mekanları ziyaret etti.

Editör: HABER MERKEZİ