Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 6 bin kişinin istihdam edildiği Tekstil OSB’de seçime gidilmesi için yapılan başvuru 8 aydır müteşebbis heyet başkanlığını yapan Valiye takıldığı belirtildi. 

Aa Picture 20220725 284962128 AY ÖNCE GENEL KURUL İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURDULAR

Diyarbakır Tekstil OSB’nin kapasitenin yüzde 50’inin üzerinde çıkması üzerine Genel Kurula gidilmesi için 8 ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yeterliliğin sağlandığına dair yazı ve evraklar gönderildi. Bakanlık, normal şartlarda kapasitenin yarısından fazlasını dolduran OSB’ler için uygunluk yazısı gönderirken, Diyarbakır Tekstil OSB ile ilgili yazıyı Diyarbakır Valiliğine gönderdi. 

Tekstil Osb Aa 1652732VALİ, 8 AYDIR SEÇİMİ ENGELLİYOR İDDİASI

Yasaya göre kurulurken ortakları başta Valilikler olmak üzere Belediye, TSO ve Borsa olan OSB’ler, yüzde 50’den fazla girişimci aldıktan sonra kendi kendilerini yönetmek için Genel Kurullarını yaparak yeni yönetim kurulu oluşturuyor. Diyarbakır Tekstil Kent OSB’nin bu yeterliliği 8 ay önce sağlamasına rağmen Valiliğin seçimi yaptırmadığı ve hiç bir gerekçe de sunmadığı öğrenildi.

Amedspor 8 futbolcu ile anlaştı Amedspor 8 futbolcu ile anlaştı

“VALİ, YETKİSİNİ KAYBETMEMEK İÇİN SEÇİM YAPTIRMIYOR”

Tekstil kentte fabrikası olan girişimciler, Valinin 8 aydır yasaya göre yapılması gereken seçimi keyfi bir şekilde engellediğini belirterek, “Diyarbakır OSB’de olduğu gibi bütün OSB’lerde sanayici sayısı yüzde 50’yi geçince ilk müteşebbis heyet Genel Kurul kararı alır ve resmi kurumlar yönetimden çekilir. Ama Vali, Tekstil Kentteki Başkanlığını ve yetkisini kaybetmemek için 8 aydır seçimi engelliyor” dedi. 

F Xu Isx V Q A Uh2U1.Jpg LargeSeçim yapılması 8 aydır engellenen Diyarbakır Tekstil İhtisas bölgesinde şu anda yaklaşık 70 fabrikada yaklaşık 6 bin kişi istihdam edilirken, fabrikalar kapasitelerini artırma ve eleman arama girişimlerini sürdürüyor. 

Editör: Ferit Aslan