Bilim dünyasının en büyük gizemlerinden biri olarak kabul edilen karanlık maddenin ''Karanlık Ayna'' evreni belirtiliyor.

Livesience'de, karanlık madde ile ilgili yeni bir araştırmanın yapıldığına yer verildi. 

Karanlık maddenin zamanın başlangıcından bu yana var olan bir "karanlık ayna evreni" ile bağlantılı olabileceğini belirten bilim insanları, evrendeki toplam kütlenin büyük bir kısmını oluşturan karanlık maddenin, normal madde ile etkileşime girmediğini ve ışıkla algılanamadığını kaydetti.

Havalandırma tüneli kazılırken bulundu Havalandırma tüneli kazılırken bulundu

Bilim insanları, normal maddenin fiziksel etkileşimlerinin, karanlık madde dünyasında bir tür aynanın varlığına işaret edebileceğini düşündüklerini ifade ederek, bu teorik simetrinin, normal ve karanlık maddenin benzer bolluğunu açıklamada yardımcı olabileceğini söyledi.

Simetri, karanlık madde dünyasında "karanlık protonlar" ve "karanlık nötronlar" gibi parçacıkların oluşumuna neden olabileceğini de belirten bilim insanları, şöyle dedi:

''Kimya dünyamızın karanlık bir aynası olacak bu ek etkileşimler, gelecekteki bilim adamlarının bu teoriyi test etmelerine olanak sağlayabilir. Erken evrende, ilk elementler nükleer plazmada oluştuğunda normal madde nükleosenteze uğradı. Eğer bu yeni fikir doğruysa, karanlık maddede de ayna nükleosentezi meydana gelmiş demektir. O kaotik ilk günlerde, iki dünya arasında birbirlerini etkilemelerini sağlayacak kanallar açılmış olabilir.

Element oluşum hızı dikkatli bir şekilde ölçülerek, bu kanallardan birine dair kanıt bulunabilir ve ayna karanlık evrenine bir göz atabilir.''

Editör: EYYUP KAÇAR