Tasarruflarını BES’te değerlendiren vatandaşların sayısı yılbaşından bu yana yaklaşık 350 bin kişi daha artarak 9 milyonu aştı. 

Bu yılın ilk 4 ayında yüzde 14’ten fazla büyümeyle 1 milyon 160 binden fazla katılımcıya ulaşan 18 yaş altı BES ise sektörün dinamosu olmaya devam ediyor. 

Erken BES ürünüyle 18 yaş altı BES’te ilk 5 şirket arasında yer alarak 115 bin sözleşmeye ulaştıklarını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “18 yaş altı BES ülkemizde tasarruf bilincinin gelişmesinde çok önemli bir rol üstleniyor. Yüzde 30 devlet katkısının yanı sıra yüksek getirili fonlarımız, sağlık ve eğitim harcamalarında sunduğumuz ek avantajlarla katılımcı ailelerimiz ve çocuklarının geleceğine teminat oluyoruz” dedi.

Son yıllarda yüksek getiri performansı gösteren fonlar ile vatandaşların tasarruf ve birikimlerini değerlendirmek için ilk tercihlerinden biri olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) büyümede hız kesmiyor. 

FON BÜYÜKLÜĞÜ 948 MİLYARI AŞTI

Otomatik Katılım Sistemi (OKS) tarafındaki 7 milyon 286 kişi ile birlikte toplamda 16 milyon 288 bin katılımcıya hizmet veren BES sektöründeki toplam fon büyüklüğü miktarı ise 948 milyar TL’yi aştı.

Sene sonunda 1,2 trilyon lira fon büyüklüğüne ulaşması beklenen BES’te sektörün dinamosu ise 18 yaş altı segmenti oluyor. BES’te 18 yaş altındaki katılımcı sayısı yılın ilk 4 ayında yüzde 14’lük güçlü yükselişle 1 milyon 160 bin katılımcıyı buldu.

AİLELER BES'İ SEVDİ

Yüzde 30 devlet katkısının birikimlerini büyütmek isteyenler için çok ciddi bir avantaj sunduğunu vurgulayan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, şöyle dedi:

Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü

''18 yaş altı BES ülkemizde tasarruf bilincinin gelişmesinde çok önemli bir rol üstleniyor. BES fonlarının yüksek getiri performansları da eklenince, ailelerimiz çocuklarının geleceğini teminat altına almak için BES’e yöneliyor. Erken başlanan tasarruf sayesinde çocuklarımız ilerleyen yaşlarında eğitim, evlilik, iş kurma, ev alma gibi konularda ciddi bir birikimle hayata atılma imkânına sahip oluyor.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR