Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hep kurak geçen bahar aylarında üreticinin yaşadığı sıkıntı gündeme gelse de özellikle ekim ayındaki yağmurun tarımsal üretim için çok büyük önemi var.

Buğday ve arpa ile mercimek ekimi için hazırlıklarını tamamlayan üretici, hasretle yağmuru bekliyordu. Ancak ekim ayı boyunca yeterli yağış düşmemesi dolayısıyla çiftçi gecikme konusunda endişe yaşamaya başlamıştı.

ekim

Yağmur bekleyen Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu'ya meteorolojiden güzel haber geldi. Sıcak hava artık yerini serin ve yağmurlu havaya bırakacak. Bölgede hava durumu nasıl olacak? İşte cevabı

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl de bölge geneli sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yer yer sisli geçeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güney ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

WhatsApp Image 2023-10-31 at 07.57.05

SICAKLIK 9 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) hava tahmin raporuna göre yarından itibaren başlayacak yağmur 3 gün süresince etkili olacak. Yağışla birlikte hava sıcaklığında da düşüş bekleniyor. Son bir haftadır Diyarbakır'da 28-30 derece bandında seyreden en yüksek sıcaklık 3 Kasım günü 19 dereceye düşecek.

Editör: Özgür Ayaydın