Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay'ın kapatılan HADEP ile karıştırılma ihtimaline karşı kısaltmasını DEM Parti olarak değiştirdi. Parti, hafta sonu yapılan tüzük kurultayında bu kararı aldı. Partinin açık adı ise aynı kaldı.

HEDEP, 15 Ekim'de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin ismini alarak kuruldu. Partinin eş genel başkanlıklarına ise Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

Ancak parti, Yargıtay'dan gelen bir tebliğle şaşırdı. Yargıtay, partinin kısaltmasının HADEP ile benzerliği nedeniyle değiştirilmesini istedi.

PARTİ İSMİ AYNI KALDI, KISALTMA DEĞİŞTİ

Bakan Şimşek: Bizden duymadığınız hiçbir habere inanmayın Bakan Şimşek: Bizden duymadığınız hiçbir habere inanmayın

HEDEP, Yargıtay'ın talebini yerine getirmek için hafta sonu tüzük kurultayı gerçekleştirdi. Kurultayda, partinin açık adında bir değişiklik yapılmadı. Ancak parti adındaki "demokrasi" sözcüğü kısaltmaya taşındı ve partinin yeni kısaltması DEM Parti olarak belirlendi.

Partinin yeni logosu da sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Logoda, "bilge ağaç içinden doğan güneş" ve "insan" figürleri yer aldı. Parti, logosunu "Coşkusu salonlara sığmayan direngen, kararlı, cesur halkımız; mücadelenin gerçek sahipleri" sözleriyle duyurdu.

Editör: Ayşegül Yaşar