cermikgazetesi.com-Eğil Kaymakamlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tigris Bisiklet ve Doğa Sporları Külübü tarafından organize edilen Kırsal Turizm Doğa Sporları Tanıtım gününde, bisiklet turu, doğa yürüyüşü, dalış ve kano gösterisi yapıldı. 

egil 3

Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'dan 700'ün üzerinde sporcu ve doğa tutkunun katıldığı etkinlik, Peygamber kabirlerinin bulunduğu ziyaret alanında başladı. Eğil Kaymakamı İdris Arslan, ilçeye gelen sporculara katkılarından dolayı teşekkür etti. Eğil’in tarih ve inanç turizmi açısından önemli bir yer olduğunu anlatan Arslan, amaçlarının ilçeyi hem Türkiye'ye hem de tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

eğil 4

Organizasyona destek veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet Güneş, ilçeyi tanıtmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Malumunuz Eğil ilçemiz inanç turizmi, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Biz de bu güzellikleri tanıtmak istiyoruz"dedi.

egil 16

Tigris Bisiklet ve Doğa Sporları Külübü Başkanı Ali Alioğlu ise farklı kentlerden bisiklet tutkunlarının Eğil ilçesine gelerek birlikte pedal çevirdiğini söyledi. Arkadaşlarının bu tür tanıtımlarda gönüllü olarak katılım sağladığını anlatan Alioğlu, "Bölgemizi tanıtmak bizim öncelikli görevimiz. Tabi bunları yaparken, her yaştan insanı pedal çevirmeye özendirmek istiyoruz. Bu tarz etkinlikler sayesinde hem spor yapıyoruz hem de birçok doğal güzelliği keşfetme şansı buluyoruz. Bölgeden katılım sağlayan tüm sporcu arkadaşlarımıza ve organizasyonu yapanlara teşekkkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

egil 9

Konuşmaların ardından bisikletçilerin pedal çevirdi. Baraj gölü sahilinde devam eden etkinlikte kano gösterisi ve dalış yapıldı.Programda olmasına rağmen hava muhalefeti nedeniyle yamaç paraşütü gösterileri yapılamadı. 

egil 6

Etkinlik için Mardin'ın Derik ilçesinden Eğil'e gelen Yamaç Paraşütü Pilotu Tarık Ayebe, geçen hafta Derik'te şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısında Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası düzenlediklerini, bu hafta sonu da ilçenin tanıtımına katkı sunmak için arakadaşlarıyla Eğil'e geldiğini belirterek, "Bölgemizin her tarafı doğal güzelliklerle dolu. Bunları tanıtmak için biz sporculara ne görev düşüyorsa hazırız. Bölgemizi, kentlerimizi tanıtmak keyif veriyor"diye konuştu.

egil 17

Etkinliğe katılan Batman Bisiklet Topluluğu üyesi Eşref Baysoy, parkinson hastası olmasına rağmen pedal çevirdi. Bisiklete binmenin kendisine iyi geldiğini anlatan Baysoy, "Tüm zorluklara rağmen pedal çevirmeye devam ediyorum. Bu spor bana iyi geliyor. O yüzden mümkün oldukça bu tarz etkinliklere katılmaya çalışıyorum"şeklinde konuştu.

egil 15

Eğil'deki etkinlik davetlilerin, Kralkızı Baraj Gölü üzerindeki tekne turuyla sona erdi. 

egil 10

Editör: EYYUP KAÇAR