Saç dökülmesi, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur ve genellikle genetik, stres veya beslenme eksiklikleri gibi faktörlerden kaynaklanır. Ancak, doğal ev maskeleriyle bu sorunu hafifletebilir ve saç köklerini güçlendirebilirsiniz. İşte, saç dökülmesini durduran ve saç köklerine sürüldüğünde yeni saçlar fışkırtan doğal maskelerin detayları!

  YUMURTA VE ZEYTİNYAĞI 

Yumurta ve zeytinyağı saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri önler. Saç köklerini besler ve güçlendirir. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce 30 dakika bekletin.

Beethoven'ın zehirlenmeye maruz kalmış! Beethoven'ın zehirlenmeye maruz kalmış!

ALOE VERA VE BAL 

Aloe vera jelini güçlü saçlara sahip olmak için kullanabilirsiniz. Aloe vera jeli saç köklerini güçlendirir. Saç diplerinin nefes almasına ve nemlenmesine yardımcı olur.

Ek Açıklama 2024 04 29 183236

2 yemek kaşığı aloe vera jeli ile 1 yemek kaşığı balı karıştırıp saçınıza ve saç derinize uygulayın. Ilık su ile durulamadan önce 30 dakika bekletin.

SOĞAN SUYU 

Soğan suyu içerisindeki vitaminler ile saç köklerini güçlendirir. Yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Canlı ve parlak saçlar için soğan suyunu kullanabilirsiniz. Soğan suyu saç köklerini güçlendirdiği için dökülmeleri de durdurur.

Bir soğanı rendeleyin ve suyunu çıkarın. Suyu saçınıza ve saç derinize uygulayın ve hafif bir şampuanla yıkamadan önce 30 dakika bekletin.

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ 

Hindistan cevizi sütü saç köklerine nem depolar. Kuru, cansız ve mat olan saçları yeniden onarır, canlandırır. Saçları kökten uca besler ve dökülmeleri güçlendirir. Saçlara nem depoladığı için dış etkenlere karşı da daha güçlü hale getirir.

Hindistan cevizi sütü ve balı eşit oranlarda karıştırın ve saçınıza ve saç derinize uygulayın. Su ile durulamadan önce 30 dakika bekletin.

Editör: Ayşegül Yaşar