Atanamayan uzman çavuşlar, geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, bir an önce atanmayı beklediklerini söyledi.

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Başkanı Mustafa Gündeşli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan eski uzman çavuşların kamuoyunun ilgi ve desteğini beklediklerini kaydetti.

Eski uzman çavuşların atanma hakkını kullanarak, kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istediklerini kaydeden Gündeşli, şöyle dedi:

''Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir ve ailelerimizin geçimini sağlama sorunlarına yol açmaktadır.''

İstanbul’da 1 Mayıs Taksim ablukası: Hangi yollar trafiğe kapatıldı? İstanbul’da 1 Mayıs Taksim ablukası: Hangi yollar trafiğe kapatıldı?

''BOŞ KADROMUZ YOK DENİLİYOR''

Gündeşli, Uzman Çavuşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan atamaları 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5. maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle dedi:

''Uzman çavuşlar kazanılmış Hakları olmasına rağmen yıllardır kamuda memurluk kadrolarına atanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları atanma taleplerine; 'personel alımı yapmıyoruz. Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur, hizmetinize ihtiyacımız yoktur, personel giderlerimiz fazladır' şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt vermektedirler. Uzman çavuşlar, kazanılmış hak olmasına rağmen verilmeyen bu haktan bir an önce faydalandırılmalarını bekliyoruz.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR