Aziz FİDANCI 

Diyarbakır Müze Müdürü Müjdat Gizligöl Diyarbakır'ın tarih kokan atmosferine damga vuran şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın doğduğu evi, etnografya müzesi olarak kullanılan tarihî yapının, restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih severlere tekrar açılacak
Diyarbakır'ın gizemli atmosferine damga vuran şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın doğduğu ev ve aynı zamanda etnografya müzesi olarak kullanılan tarihî yapı, geçtiğimiz Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete kapatılmıştı. Ancak, müze müdürü Müjdat Gizligöl'ün açıklamasına göre, restorasyonun tamamlanmasıyla bu tarihî hazinenin kapıları tarih severlere tekrar açılacak.

Sur Kültür Yolu Festivali'ne Yetişiyor
Gizligöl müzenin titizlilikle restore edildiğini ifade ederek: ‘Diyarbakır'ın Suriçi Camii Kebir Mahallesi'nde bulunan ve 1773 yılında inşa edilen Cahit Sıtkı Tarancı Evi, 2024 yılının Ekim ayında gerçekleşecek olan Sur Kültür Yolu Festivali'ne yetişmek üzere büyük bir titizlikle restore ediliyor. Şairin izlerini taşıyan bu eşsiz mekan, festivale katılacak tarih severleri ağırlamaya hazırlanıyor. ’dedi.

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Ziyaretçilerinden büyük ilgi
Diyarbakır Evlerinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterildiğini belirten Gizligöl: ‘Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve Etnografya Müzesi, hem tarihi dokusuyla hem de şairin yaşamına dair izlerle dolu bir atmosfer sunuyor. Bu özellikleriyle müze, ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor’ diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Aziz Fidancı