Özgür Ayaydın

cermikgazetesi.com,-c8f08719-d2a2-4739-8c81-7833f100691fDiyarbakır’da, akaryakıt, asgari üret ve yedek parçalara yapılan zamları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şöförler Odası, ulaşım ücretlerine zam yapılması için Büyükşehir belediyesine başvurdu. Halk otobüslerinde tam bilete 2 lira, minibüslerde ise, 3.5 liralık zam artışı onaylandı. Zamların 3 temmuz itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi. 

Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi başkanı Mehmet Pervane,  akaryakıta sürekli yapılan zamlar, asgari ücret ve yedek parçaların sürekli artması üzerine artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Diyarbakır’da 200 halk otobüsünün bulunduğunu ve her birinin günde ortalama 400-500 yolcu taşıdığını söyleyen Pervane, ücret tarifesinin değiştirilmesi için Büyükşehir belediyesine başvurduklarını söyledi. 

Pervane, taleplerinin tam olarak UKOME tarafından karşılanmadığını, yapılan artışın ancak günü kurtarmak anlamına geleceğini belirterek, “3.5 lira olan öğrenci bileti 4.5 lira oldu. 5.5 lira olan tam bilet ise 7.5 lira oldu. Bu bizi asla kurtaracak bir artış değil, bizim isteğimiz daha yüksekti. Ama bu uygun görüldü. 3 Temmuz’dan sonra bu yeni tarife yürürlüğe girecektir” diye konuştu. 

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

Minibüs ücretlerine de zam yapıldı

Halk Otobüsleri ele birlikte şehir içi ulaşımda çalışan minibüslerin fiyatlarına da zam yapıldığı öğrenildi. Minibüs ücretlerinin de öğrencinin 3.5 liradan 6 liraya, tam biletin ise 6.5 liradan 10 liraya çıktığı öğrenildi. Minibüs ücretlerinin de zamlı olarak 3 Temmuz’da uygulanmaya başlanacağı belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan