Özgür Ayaydın

Dicle Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde görevlendirilmek üzere 40 akademisyen alımı için ilana çıkma kararı 31 Aralık 2023 tarihli ve 32416 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İlanda son başvuru süresi ise 15 Ocak 2024 olduğu belirtilmişti.

Ancak rektörlükten önceki gün yapılan açıklamada, bu 40 akademisyen arasında bulunan tıp, iktisadi ve idari bilimler, Ziya Gökalp Eğitim fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokulu bölümlerine alınacak biri doçent 5 öğretim üyesi kadrosunun ipta edildiği bildirdi.

Daha başvurunun 6. gününde ve başvuruların sona ermesine 9 gün kala 5 kadronun iptal gerekçesinin açıklanmaması ise soru işareti oluşturdu.

ÜNİVERSİTELERDEN ADRESE TESLİM  KADRO İDDİALARI

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Öte yandan, son yıllarda neredeyse  Türkiye'deki tüm üniversitelerin Resmi Gazete'de yayımlanan kadro ilanlarına ''rektörlüğün her aşamada söz konusu kadroyu iptal etme hakkı bulunduğu'' şeklinde veya benzer ifadeler içeren maddeler ekleyerek, istemedikleri akademisyenleri kadroya alınmasını engellediği öne sürüldü.

Kamuoyunda çoğu üniversitenin ilanlarında istenilen özelliklere ilişkin maddeler ''adrese teslim kadro ilanı'' olarak nitelendirilirken, başvuranların arasında puanı ve makaleleri daha iyi olmasına rağmen kadroya alınması istenmeyen akademisyenlerin önünü kesmek için kadro ilanlarının iptal edildiği iddia edildi.

Dicle Üniversitesi'nin 5 kadrouyu iptal kararının nedeni henüz belirtilmese de söz konusu iptal edilen kadrolarla iligili istenilen özellikler Resmi Gazete'deki ilanda şöyle belirtilmişti:

Whatsapp Image 2024 01 06 At 13.13.21 (1)

3 DÜZELTME KARARI

Rektörlüğün önceki günkü açıklamasında ayrıca öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alımında 3 düzeltme kararı da yer aldı.

Karara göre,  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bpor Yöneticiliğ Bölümüne alınacak daha doktor öğretim üyesi kadrosu için daha önce ilan edilen ''Doktorasını spor yöneticiliği veya spor yönetimi alanında yapmış olmak.'' maddesi, ''Doktorasını spor yöneticiliği veya beden eğitimi ve spor anabilim dalında yapmış olup spor yönetimi alanında çalışmaları olmak.'' şeklinde düzeltildi.

Whatsapp Image 2024 01 06 At 13.14.01 (1)

Editör: Özgür Ayaydın