Ferit Aslan

Diyarbakır’da büyük çoğunluğu kırsalda görev yapan 96 öğretmen, sağlık, güvenlik, aile birliği gibi gerekçelerle 1 Şubat tarihi itibariyle görevlendirme ile merkeze çekildi. 

GÖREVLENDİRMELERİN REFERANSLARI DA YAZILDI

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 ilçe milli eğitim müdürlüğüne 96 öğretmenin görevlendirme ile kırsaldan merkezdeki okullara çekildiğine dair yazı gönderdi. Gönderilen yazıda skandal sayılabilecek bir durum yaşandı. Görevlendirilen öğretmenlerin referans ve gerekçeleri de karşılarında yer aldı. 

Diyarbakir Milli Egitim Sube Mudurune Yonelik Sok Iddialar“DERS YÜKÜ, EV YOK, ÇOCUK KÜÇÜK, AİLE BİRLİĞİ” GİBİ GEREKÇELER

Milli Eğitim Müdürlüğünden ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen ve büyük çoğunluğu köy okullarından olduğu belli olan öğretmenlerin şehir merkezine çekilmesine dair referans ve gerekçelerinde ilginç gerekçeler yer aldı. Hakim, Savcı, Vali Yardımcısı, Polis, Asker eşi gibi bazı öğretmenler güvenlik gerekçesiyle merkeze alındıkları belirtilirken, bazılarındaki gerekçe ve referanslar ise şöyle:

“20 SAAT DERS YÜKÜ VAR, SIK SIK BAYILIYOR”

“Çocukları küçük bakacak kimse yok, Çocuğun tedavi süreci, İlçede ev yok, gidiş-geliş sıkıntılı, anne-babanın sağlık durumu kritik istifa etmeye düşünüyor, anne diyabet, baba kanser hastası, sık sık bayılıyor, ulaşım sıkıntılı, 20 saat ders yükü var, Çocukları küçük bakacak kimse yok, Aile birliği, müdür isteği, Eşi merkezde müdür yardımcısı, İkiz çocukları var, biri rahatsız.”

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

55696337 52660 Dunya Ogretmenler Gunu NeEğitim camiasında tartışma yaratan ve tepkiye neden olan kırsaldan merkeze öğretmen çekilmesi ile ilgili milli Eğitim müdürlüğü ise, görevlendirmenin prosedürlere uygun yapıldığını belirtti. Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, sağlık sorunu olan öğretmenlerden heyet raporu alındığını ve diğer sorunların ise belgelenerek bu görevlendirmenin yapıldığını ifade ettiler.

“HER İSTEYENİ YAPSAK KIRSALDA ÖĞRETMEN KALMAZ”

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine kırsalda görev yapan öğretmenlerden bu görevlendirmeler ile ilgili yoğun talepler geldiğini belirterek, “Sadece Eylül ayında 7 bin kişi görevlendirme talep etti. Eğer gerçekten sorunu olan yerine her talep edeni alsak kırsalda öğretmen kalmaz” diye konuştular. 

P H O T O 2024 02 13 18 54 45

Editör: Ferit Aslan