Ferit Aslan

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede onbinlerce kişiye  2014 yılından beri verilen destek ile ilgili kötü haber geldi. Gönderilen mesajlarda desteğin artık verilmeyeceği belirtildi.

-125DESTEK KESİLDİ MESAJI ŞOK ETTİ

Diyarbakır’da yaklaşık 5 bin suluma tarım yapan çiftçiyi ilgilendiren kötü haber DEDAŞ’tan geldi. DEDAŞ tarafından çiftçileri gönderilen mesajda, “2018 Yılında Resmi Gazetede Yayınlanan Tarım Ve Orman Bakanlığının 2018/11844 Sayılı Karar Doğrultusunda Tarımsal Sulamada Kullanılan Elektrik Tüketim Bedelinin Desteklenmesi 31.12.2023 Tarihinde Son Bulacaktır. 01.01.2024 tarihinden itibaren Kullanmış Olduğunuz Elektrik Bedelini % 100 Olarak Ödemeniz Gerekecektir” denildi.

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

-126

ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

CEGA Medyaya konuşan Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, bugün Diyarbakır’da yaklaşık 5 bin çiftçiye gönderilen bu mesaja sert tepki gösterdi. İskenderoğlu, dünyanın her yerinde çitçiler desteklenirken, Türkiye’de var olan desteğin kesilmesine söyleyecek bir söz bulamadıklarını belirterek, “2014 yılında başladı bu destek. Yüzde 65 ile başlayan destek, son 3 yıldır sadece yüzde 35 ödeniyordu. Çiftçi destekli hali ile faturalarını ödeyemezken, şimdi nasıl ödeme yapacak. Yani bu karar ile çiftçiye üretim yapma diyorlar” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan