Yerel seçim tarihinin yaklaşmasıyla siyasi partilerde hareketlilik yaşanırken, AK Partide Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sürpriz bir isim bugün veya yarın başvurusunu yapacak. 

AK Partide daha önce Diyarbakır’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Abdullah Çiftçi’nin ismi konuşulurken, sürpriz bir isim bugün veya yarın adaylık için başvurusunu yapacak. 

Diyarbakır’lı olan ve Diyarbakır’da geçmişte Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlıkları yapan Mehmet Halis Bilden Büyükşehir adaylığı için bugün veya yarın adaylık başvurusunu yapacak. 

PHOTO-2023-11-19-23-43-27

CEGA Medyaya konuşan Bilden, memleketi Diyarbakır’a hizmet etmekten onur duyacağını ve bu nedenle bugün veya yarın adaylık başvurusunu AK Parti Diyarbakır il başkanlığına yapacağını söyledi. 

ET BALIK KURUMU VE AFAD BAŞKANLIĞI YAPTI

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkan Vekilliği de yapan Bilden, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma İstanbul 4. Bölge Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. 

MEHMET HALİS BİLDEN KİMDİR?

PHOTO-2023-11-19-23-46-51

Mehmet Halis Bilden, 1968 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde doğdu. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi ve ardından Dicle Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Mimarlık bölümünden mezun olan Bilden, yüksek lisansını  Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Bölümü ve TOBB Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünde yaptı. 

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

İş tecrübesine İstanbul Pendik Belediyesinde kontrol mühendisi olarak başlayan Bilden, daha sonra sırasıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  Daire başkanlıkları, Adana Büyükşehir Beledisinde daire başkanlıkları ve Seyhan Belediyesinde yöneticilik yaptı. 

PHOTO-2023-11-19-23-47-54

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Bilden, 2016-2017’de AFAD Başkan vekilliği yaptı. 

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma İstanbul 4. Bölge Kurulu Başkanı olan Mehmet Halis Bilden İngilizce biliyordu, evli 3 çocuk babasıdır. 

Editör: Ferit Aslan