Özgür Ayaydın/özel haber

Diyarbakır'da son zamanlarda bir çok marketin manav tezgahında görmeye alışık olduğumuz, aslında daha önce "çöpe atılan" ancak artan hayat pahallığı ile "uygun sebze-meyve" statüsüne geçen bu ürünler, 5 ay gibi kısa sürede yüzde yüz arttı.

Bu Fotoğraf Temmuz Ayında Çekildi

Bu fotoğraflardan biri temmuz ayında, diğeri ise bu ay çekildi. İlk fotoğrafta kilosu 3.99 olan "uygun sebze ve meyve"nin fiyatı bugün yüzde yüz zamlanarak 8.00 liraya kadar çıktı. Aradan geçen sürede enflasyon, diğer tüm ürünleri vurduğu gibi ekonomik durumu iyi olmayan, bu sebze ve meyveleri almak zorunda kalan vatandaşları da etkiledi. 

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

Bu Fotoğraf Aralık Ayında Çekildi

Bugün bir çok markette görmeye alışık olduğumuz "uygun sebze ve meyve" köşeleri, vatandaşın içerisinde bulunduğu yoksulluğun boyutunu gözler önüne seriyor. 

Bir önceki haberimizde de hatırlanacağı gibi Diyarbakır'ın gelişmiş semtlerinden birinde beş ay önceyle, beş ay sonra çekilen iki fotoğraf arasındaki fark hayat pahallılığını en iyi şekilde özetliyor. 

Beş Ay Arayla Çekilen Iki Fotoğraf

Bu artışa rağmen, bir çoğumuzun buzdolabının sebzeliğinde bozuldu diye çöpe attığı ürünler, maalesef geçim sıkıntısı yaşayan bir çok vatandaştan hala rağbet görmeye devam ediyor. 

Editör: HABER MERKEZİ