Ferit Aslan

Diyarbakır’da, bugüne kadar yüzlerce öğrencisi burs kazanan ve sınavlarda derece yapan Şehit Süleyman İyikul Ortaokulu müdürü, savcılığın takipsizlik ve müfettişin şerhine rağmen görevden alındığı ortaya çıktı. 

BOŞANMA DAVASI NEDENİYLE EŞİNİ ŞİKAYET ETTİ

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 3 bin öğrencisi ile kentin en rağbet gören devlet okullarından biri olan Şehit Süleyman İyikul Ortaokulu’ndaki soruşturma  1.5 yıl önce başladı. 

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Okuldaki bir müdür yardımcısı ve aynı okulda öğretmen olan eşi birbirlerine boşanma davası açtı. İddiaya göre, boşanma davası ile birlikte müdür yardımcısının öğretmen eşi, okulda özel sınıflar oluştuğunu, okul öğretmenlerinin okul dışında etüd merkezlerinde gittiğini, velilerden para alındığını iddia ederek, eşini milli eğitim müdürlüğüne şikayet etti. 

K 29140508 97225B89 0A60 4133 Ba1D C1E90A158B08İKİ MÜFETTİŞİN HAZIRLADIĞI RAPORA ŞERH KONULDU

Şikayetler üzerine okula gelen iki müfettiş rapor hazırladı. Müfettişlerden biri rapora şerh düşerek, söz konusu iddialar ile ilgili hiçbir velinin, öğrencinin ve öğretmenin şikayeti olmadığını, mali konularla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini belirtti. 

MİLLİ EĞİTİM, ŞERHİ KALDIRTTI İDDİASI

İddiaya göre, hazırlanan ve bir müfettişin şerh koyduğu rapor, milli eğitim müdürlüğü tarafından kabul edilmeyerek, yeniden bir rapor hazırlatıldığı ve o raporda da şerhin kaldırıldığı belirtildi. 

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI, DAVA AÇTI

Yaşanan bu gelişmeler üzerine okul müdürü Aykut Yakut, görevden alındı. Yakut, göreve iade için İdare Mahkemesine başvururken, dilekçesinde şöyle dedi:

K 17140940 Aykutyakut1

“Aleyhte hiçbir veli, öğretmen, öğrenci yazılı ifadesi olmamasına, konuya ilişkin disiplin cezası olmamasına, İdare tarafından görevlendirilen müfettişin şerhi olmasına, müdür yardımcısından dolaylı olarak atıfta bulunulan mali konu ile ilgili Cumhuriyet başsavcılığı tarafından ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ ve  İlçe milli eğitim müdürlüğü muhakkiklerince raporu ile ‘Kamu zararı yoktur’ kararına rağmen, tamamen ölçüsüz ve hakkaniyetten uzak bir işlem tesis edilmiştir.”

8 ÖĞRETMENİN DEĞİŞTİRİLMESİ DE KARARLAŞTIRILDI

Diyarbakır’ın en rağbet gören ve LGS sınavlarında yüzlerce öğrencisi derece yapan, bursluluk sınavlarında ilk sıralarda yer alan okulda, 8 yıldır görev yapan müdürün, görevden alınması tepkilere yol açtı. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünün, okul müdürünün görevden alma kararında, ayrıca 8 öğretmeninde görev yerlerinin değiştirilmesine karar verdiği ortaya çıktı. 

K 10131403 Whats App Image 2022 10 10 At 13.10.54OKUL BAŞARISI BELEDİYEDEN ONARIM YATIRIMI ALDI

Diyarbakır’da, hem bireysel hem de kitlesel olarak sınavlardaki dereceleri ile en üst sırada bulunan okulun başarısı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi 1.5 milyonluk okulun onarım protokolünü imzalamıştı. Belediye Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi tarafından okul plaket ile ödüllendirirken, milli eğitimdeki üst düzey yöneticilerinin çocuğunun çocuklarının o okulda eğitim gördüğü öğrenildi.

Eb7710E1 4D2C 49F3 8Da7 142791364760Xdtigeto“MÜDÜR YARDIMCISININ EŞİ ŞİKAYET ETMİŞ”

Konu ile ilgili CEGA Medyaya konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okul yönetimi ile ilgili eşi ile boşanma davası olan müdür yardımcısının eşinin şikayeti üzerine bu soruşturmanın açıldığını ve bu soruşturma sonunda böyle bir karar verildiğini söylemekle yetindiler. 

Editör: Ferit Aslan