Özgür Ayaydın

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık tarafından Yenişehir ilçesindeki Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24 Aralık'a kadar sürecek kitap fuarı yoğun ilgi görüyor.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da katıldığı dünkü açılış törenin ardından bugün pazar tatilini fırsat bilen Diyarbakırlılar adeta fuar alanına aktı.

Yüksek ilgi dolayısıyla Elazığ karayolunda trafik sıkışıklığı yaşanırken, gelenler araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çekti.

Whatsapp Image 2023 12 17 At 22.01.38

BUGÜN 75 BİN KİŞİ GEZDİ

DTSO Basın Yayın Temsilcisi Faruk Korkmaz, Diyarbakır'da 9 gün sürecek kitap fuarının 4 yıl aradan sonra kitapseverlere kapılarını açtığını söyledi.

Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler Amedspor’dan sonra finalde de bir ilki yaşayabilirler

120 yayınevi ve 350 yazar katılımının sağlandığı fuara büyük ilgi olduğunu vurgulayan Korkmaz, ''Dün 45 bin kişi fuara geldi. Bugün pazar olması dolayısıyla aileler çocuklarıyla yoğun katılım gösterdi. Bugün ziyaret edenlerin sayısı 75 bine ulaştı. Böylece 2 günde toplam 120 bin kişi ziyaret etmiş oldu. Daha 7 gün açık kalacak fuarımızı 600 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Yayınevleri de yoğun ilgiden memnun.'' ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Diyarbakır'ın yanı sıra çevre illerden gelenlerin de olduğuna işaret ederek, ''Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Elazığdan ziyarete gelenlerle karşılaştık. Duyuldukça ilgi artacak. Gelecek hafta sonu 250 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın