Özgür Ayaydın 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, “Konut Dışı Kentsel Gelişme Alanı” olan eski Tekel İçki Fabrikasının yeri  “Üniversite Alanı” olarak değiştirildi.

Dxwgrmqx4Aawhfm.jpgDiyarbakır’da 53 yıldır hizmet sunan Dicle Üniversitesinin yanı sıra şehrin ismini taşıyacak ikinci vakıf üniversitesi kurulması yolunda önemli bir adım atıldı.

8Ed8F98E A7E1 4753 8A21 0Ff6Cd6Bb9Ca.jpgAltınay Mücevherat İnş. Tem. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. Sur’daki Tekel Fabrikası binalarının bulunduğu, alanın Diyarbakır Büyükşehir ile Sur Belediyelerinin  imar planlarının iyileştirmesi amacıyla  imar planı revizyonu çalışması kapsamında, “Üniversite alanı” olarak düzenlenmesinin talep etti.

15D567F1 03C5 40E1 Ab06 93F922Ce2B9F.jpg

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

İçki fabrikasında Diyarbakır Üniversitesi kuruluyor İçki fabrikasında Diyarbakır Üniversitesi kuruluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Mekansal Genel Müdürlüğü, eski Tekel İçki Fabrikasının yeri ile ilgili Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği raporunu açıkladı.

Dx5So2Nx4Aird0L.jpgRaporda, Sur İlçesi Çarıklı Mahallesi sınırları içerisinde 340 ada 5 parsel nolu taşınmazda kalan, Çevre Düzeni Planı’nda “Konut Dışı Kentsel Gelişme Alanı” olan 13 hektar büyüklüğündeki alanın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması koşulu ile “Üniversite Alanı” olarak düzenlenmesi kararlaştırıldığı yer aldı.

Editör: Özgür Ayaydın