“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Özgür Ayaydın

Ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet maalesef son bulmuyor. Bunun son örneği gece Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşandı.

Silvan Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli hemşir M.G, hasta babasıyla telefon görüşmesi yaptığı sırada, bir hasta yakını tarafından kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle saldırıya uğradı.

Darbedilen M.G'nin tedavisi hastanede yapıldı.

ÖFKE SAĞLIK ÇALIŞANINA YANSIYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, Cega Medya'ya yaptığı açıklamada, sağlık sistemindeki problemlerin sağlık emekçileri ile hasta ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Polikliniklerin yanı sıra artık acil servislerinde yoğunlaştını vurgulayan Orak, ''Çalışan sayısının yetersizliği ve diğer uygulamalar dolayısıyla yaşanan yoğunluk hasta ve hasta yakınlarını öfkelendiriyor. Yaşanan en küçük tartışmada hasta yakınları öfkesini sağlık çalışanından çıkarmaya çalışıyor. Sağlık sistemindeki aksaklığın sebebi çalışanlar değildir. Sağlık politikasında değişiklik yapılarak sorun çözülmelidir.'' ifadesini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın