Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde gençlerin faydalanabileceği önemli bir eksiklik daha yakında son bulacak. Belediyenin bir süre önce yapımına başladığı Eğil Gençlik ve Bilim Merkezi binasının yapımı  tamamlandı.

Merkezin içerisinde Planetaryum uzay ve gökyüzü sınıfı, sinema salonu, derslikler, atölyeler, kafe, özel tek kişilik çalışma bölümleri, kütüphane ve bilişim sınıfı ile sinema salonu da yer alıyor. Teleskop ve mikroskopun bulunacağı merkez, gençlerin çalışma ve araştırma yapması için kullanımlarına sunulacak.

eğil1

SANAL GÖKYÜZÜ OLUŞTURULUYOR

''Gökevi'' olarak ifade edilen Planetaryumlar, insanlara gökyüzünü ve ötesini daha rahat bir ortamda etkileyici şekilde sunuyor.. Özel olarak hazırlanmış küresel bir kubbe altında belirli sayıda koltuk ve bir görüntüleme sistemi ile sanal bir gökyüzü oluşturuluyor.

Planetaryum da gökyüzündeki yıldızları, gezegenleri tanıyabilir, derin uzaya seyahat edebilir, ayrıntılı olarak gökyüzündeki cisimleri izleyebilirsiniz.. Geniş bir konu yelpazesi olan Planetaryum gösterimleri eğitim hayatına da önemli bir katkı yapıyor. Öğrenciler merak ettikleri konulardaki sorularını eğitmenlere yönlendirebilecek fırsatı Planetaryumda bulabilecek.

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

Editör: Özgür Ayaydın