Diyarbakır’da tarihi 1970’li yıllara dayanan ve yapıldığında kentin en büyük Kütüphanesi olan Yenişehir’deki İl Halk Kütüphanesi sesiz sedasız kapandığını biliyor muydunuz? 

WhatsApp Image 2023-11-16 at 14.06.56 (3)

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören ve Çevre Şehircilik ve il Müdürlüğü ekiplerinin 2 ay önce “Depreme dayanıklı değil” raporu verdiği Yenişehir ilçesindeki İl Halk Kütüphanesi kapatıldı. 

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

KİTAPLAR FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİNE NAKLEDİLDİ

WhatsApp Image 2023-11-16 at 14.06.56 (2)

Yapıldığı 1970’li yıllarda kentin en büyük Kütüphanesi olan 3 katlı binadaki kitaplar Kayapınar ilçesindeki Fuat Sezgin Kütüphanesine nakledilirken, binanın yıkılacağı ve yerine yen bir Kütüphane projesinin hayata geçirileceği öğrenildi. 

Diyarbakır’ın ve kentin Sur’dan sonraki ilk yerleşim yeri olan Yenişehir ilçesinin geçmişinde önemli yer tutan İl Halk Kütüphanesinin yerine yenisinin ne zaman yapılacağı ile öğrenilemedi. 

WhatsApp Image 2023-11-16 at 14.06.56

YENİŞEHİR KAYYIMINA KÜTÜPHANE TEPKİSİ

Yenişehir’de yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösteren ve sesiz bir şekilde boşaltılarak kapanan İl Halk Kütüphanesi için vatandaşlar, Yenişehir Kaymakamı ve kayyımına tepki gösterdi. Kayapınar’da 4 kütüphane yapıldığını ancak, Yenişehir’de temel ihtiyaç olmasına rağmen mevcut olan Kütüphanenin de kapatıldığını belirten vatandaşlar, bir an önce Kütüphane yapılmasını istedi. 

Editör: Ferit Aslan