Ferit Aslan

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Türkiye’de son yıllarda yaşam koşullarını gerekçe gösterip gurbete gidenlere Diyarbakır’dan da 106 kişi katıldı. Tabip Odasından son 3 yılda iyi hal kağıdı alan 106 doktor da yurt dışına gitti.

-210

Yaşam koşulları ve özellikle onlara yönelik zaman zaman meydana gelen şiddet olayları doktorları yurt dışına çıkmaya zorluyor. Diyarbakır’da son 3 yıl içinde yurt dışına gitmek isteyen onlarca doktor Tabip Odasına başvurarak iyi hal kağıdı aldı. Diyarbakır tabip Odası verilerine göre, 2021 yılında 19, 2022 yılında 40 ve 2023 yılında 47 uzman ve pratisyen hekim yurt dışına gitmek için Tabip Odasından iyi hal kağıdı aldı.

-212

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr.Elif Turan, gurbete gitmek zorunda kalan doktorların güvenli çalışma ortamları bulamadıklarını ve güvenceli bir gelecek göremedikleri için yurt dışına gittiklerini söyledi. Türkiye’nin yetiştirdiği doktorların gurbete gidişlerinin sadece aldıkları maaş ile açıklanamayacağını söyleyen D.Turan, “Meslektaşlarımız geleceği dair güvence göremedikleri için gidiyorlar” dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr.Turan, bu yıl Diyarbakır’dan ayrılan 30’a yakın doktorun özellikle 14 Mayıs seçimlerinden sonra iyi hal kağıdını aldığını da belirterek, “Buda seçimden sonra bile ileriye dönük güvenceli bir gelecek göremedikleri için gitmek istiyorlar.” dedi.

-211

Oda Başkanı Dr.Elif turun, Diyarbakır’dan giden doktorların daha çok Almanya’ya gittiklerini de ifade ederek, “Belli koşulları sağlayan meslektaşlarımız orada hekimlik görevini yapıyorlar” dedi. 

Kaynak: Ferit Aslan