Özgür Ayaydın

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, Zerzevan Kalesi, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, Ongözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlarıyla öne çıkan Diyarbakır, turizmde hedef büyüttü.

2021 yılında 847 bin 887, 2022’de ise 1 milyon 70 bin konaklamanın gerçekleştiği kadim Diyarbakır’a 2023 yılında 1 milyon 250 bin kişi ziyaret etti.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depren dolayısıyla kış ve baharda ziyaretçilerini ağırlayamayan Diyarbakır, yaz ayı ile beklediği konuklarına kavuştu.

Bu sayede yılın ilk 6 ayında açığını kapatarak geçen yıldan daha fazla turist ağırlayan kadim şehir, 2024 yılında hedefini yüzde 60 artırdı.

Bu kapsamda kısa süre önce İzmir 17. Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuarı ile İstanbul'daki Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde iyi performans gösteren Diyarbakır, gelecek yıl ziyaretçi sayısından oldukça umutlu.

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Diyarbakır Turist

BU YIL HEDEF 2 MİLYON TURİST

Diyarbakır’daki turizm sektör temsilcileri, şehrin hak ettiği payı alma yolunda valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla ile ortak çalışma yürütüyor.

Diyarbakır 2024

Bu kapsamda 2024 yılı için turist hedefini 2 milyon olarak belirleyen turizm bileşenleri hedefin gerçekleşmesi için Diyarbakır’a yurt içi ve yurt dışından yapılan uçak sefer sayısının acilen artılmasının önemine işaret ettiler.

YATAK KAPASİTESİ 10 BİNE ÇIKIYOR

Diyarbakır Otelciler Birliği Başkanı Veysi Kaya,  Diyarbakır’da 35 i turizm belgeli olmak üzere 109 konaklama tesisinin bulunduğunu belirterek, ''8 bin yatak kapasitemiz var. Yeni tesislerle gelecek yıl yatak sayımız 10 bine çıkacak.’' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın