Özgür Ayaydın

İLK AÇILDIĞINDA 800 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Ergani-Elazığ karayolunun 2. kilometresinde kuruluş hazırlıkları 1976 yılında başlayan kamuya ait Ergani Çimento Fabrikası 1984 yılında 513.000 ton/yıl klinker ve 684.000 ton/yıl çimento kapasiteli olarak üretime başladı.

Yaklaşık 800 kişinin istihdamı dolayısıyla Ergani’ye büyük katkı sunan Ergani Çimento Fabrikası 1997 yılında özelleştirildi.  

Çim

ÖZELLEŞİNCE İŞÇİ SAYISI 300'E DÜŞTÜ

Uzan Grubunun satın almasıyla çalışan sayısı 300’e inen fabrika daha sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF)  devredildi.

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

TMSF’nin satışa çıkardığı Ergani Çimento Fabrikası için en yüksek teklifi Limak verdi. Fabrika Ocak 2006'da yapılan ihale sonucunda Limak Madencilik Yapı Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından satın alınarak Limak Çimento Grubu bünyesine katıldı.

Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, 22 Şubat 2024'te Borsa İstanbul'da payları işlem görmeye başlayan şirket, halka arz gelirlerinin kullanımıyla ilgili açıkladığı plan kapsamında Ergani Çimento Fabrikası'nın satın alınacağını taahhüt etmişti.

Çimento2

DİYARBAKIR İÇİN REKOR FİYAT

Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 1 Mart'ta yapılan açıklamaya göre Ergani Çimento Fabrikası'nı, 2 milyar 472 milyon lira bedel karşılığında devrediliği açıklandı.

2 milyar 472 milyon liralık satış, Diyarbakır'da bugüne kadar gerçekleşen en yüksek taşınmaz fiyatını oluşturdu.

Editör: Özgür Ayaydın