Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Aziz FİDANCI

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Dünya Kavşağı'nda meydana gelen tehlikeli durum, toplu taşıma araçlarının kavşağı kullanma şekli ve trafik ışıklarının sürekli ihlaliyle birleşerek her gün yeni kazalara neden oluyor. Can güvenliği riski taşıyan bu kavşağın gündeme getirmemize rağmen, yetkililerin henüz somut bir çözüm bulmaması, çevre sakinlerini endişelendiriyor. Acil önlemler alınmadığı takdirde, kazaların artmasına ve can kayıplarına neden olabilecek bu durumun çözümü için halkın talepleri dikkate alınmalı.


Özellikle toplu taşıma araçlarının döner kavşağı adeta bir durak gibi kullanması, her gün pek çok kazaya davetiye çıkarıyor. Işıklı yaya geçidinin gözden geçirilmesi gereken bu noktada, güvenli bir trafik akışı için acil önlemlerin alınması ve denetimlerin artırılması talep edilmişti.

Somut bir adım atılmadı
Vatandaşlar, özellikle toplu taşıma araçlarının kavşağı kullanma şekli ve trafik ışıklarının sürekli ihlali konusunda çözüm bekliyor. Dünya Kavşağı ve çevresindeki trafik kurallarının sürekli ihlal edildiği, denetimin olmadığı bu noktada her gün kazaların yaşandığını belirterek yetkililerin daha etkili bir çözüm bulmalarını istiyor.
Haberimizin bu önemli konuyu gündeme taşımasına rağmen, yetkililerden henüz somut bir adım atılmadı. Vatandaşlar, can güvenliği açısından acil önlemlerin alınmasını ve denetimlerin sıklaştırılmasını bekliyor.

Editör: Aziz Fidancı