Lige, özgüven dolu çok net ifadeler ve iddialarla giren, her fırsatta şampiyonluk hedeflerini dile getiren Amedspor, 14. hafta itibariyle hedefinden sapmamış görünüyor.

Sezon başı kampındaki talihsiz salgın hastalıkları, fikstür avantajı ve oyun disiplini ile bertaraf eden takım, yaklaşık 4 aylık sürecin çoğunu lider götürüyor.

Erzincan deplasmanı öncesi, “ligin kalan kısmında Amedspor, play-off potasındaki rakiplerinden daha fazla puan kaybedecek” gibi tespitlerim ise maalesef gerçekleşiyor.

Kolay fikstürden zor fikstüre geçişteki en büyük mental basamak aslında, 7 maçlık galibiyet serisinden sonraki kötü 5 maçlık süreç.

Şöyle ki;

İşler iyi gittiği zaman ne yönetim, ne teknik heyet, ne de sporcular arasında sıkıntılar başlamaz. Kimse işler iyi gidiyorken, kötü görünüp, şimşekleri üzerine çekmek istemez. Programlarımızda her puan kaybından sonra sakin ve soğukkanlı kalabilmenin, panikle kararlar alınmamasının, baskı ile söylem ve stratejik değişiklikler yapmamanın öneminin altını çiziyoruz.

Profesyonel spor yöneticisi taraftar, camia ve skor baskısıyla, doğru bildiğinden taviz vermeyendir, kurumsal ve disiplinel istikrarını bozmayandır.

Şimdi bu son 5 maçı kastettiğim kritik eşikteki davranışsal ve söylemsel gözlemlerimizi değerlendirirsek, kulüpte sakinliğin ve soğukkanlılığın olduğunu söyleyemiyoruz..;

Sezon başından beri birçok röportajında haklı da haksız da olsa, yapıcı, cesur ve öz güvenli söylemlerini övdüğüm Serdar Hoca, bugün İnegöl’deki bir basın çalışını ile nahoş bir dialoğa girmiş. İşte bu bahsettiğimiz kritik eşiğin getirdiği gerginliğe bağladığım bu münferit olayın benzerlerinin tekrar yaşanmaması, sezon sinerjisi adına çok önemli ve hayati.

Görünen o ki;

Sakinliğimizi ve özgüvenimizi yitiriyoruz. Bu vaziyet, öngördüğüm puan kayıplarını daha çok arttıracaktır.

Hocamızdan ve yönetimimizden beklediğim; doğru bildikleri yoldan şaşmamalarıdır. Bu konuda lisansı ve tecrübesi olmayan taraftar, basın ve camia baskılarına kulak tıkamalarıdır.

Şampiyonluk çok gol atarak değil, az gol yiyerek gelir. An itibariyle maç fazlamıza rağmen grubun en az gol yiyen ve lider takımıyız.

Lütfen biraz sakinlik..!