Halkların Eşitlikçi ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekilleri, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna beyaz tülbent ve kırmızı karanfil ile girip Cumartesi Anneleri için protesto eylemi yaptı.

HEDEP milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Cumartesi Annelerinin Galatasaray Meydanı’ndaki eyleminin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen her hafta polis tarafından engellenmesini protesto etmek için beyaz tülbent ve kırmızı karanfillerle girdi.

764706Image1

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi görüşüldü.

HEDEP milletvekilleri, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerine polis müdahalesini protesto etmek için beyaz tülbentler ve karanfillerle komisyona gitti. Milletvekilleri, boyunlarına beyaz tülbentler takarken, ellerindeki kırmızı karanfilleri komisyon sıralarına bıraktı.

HEDEP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, AYM kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri’ne barışçıl, demokratik protesto yapmalarına izin verilmediğini belirterek, “O anneler, çocuklarını kaybetmiş anneler ve babalar. Kardeşlerini kaybetmiş abiler, ablalar. Çocuklarını anmak istiyorlar. Bugüne kadar hiçbir şekilde antidemokratik tavır sergilemediler. Anayasa Mahkemesi’nin defaten verdiği kararlara rağmen hala ve ısrarla, onların protesto etkinliği yapmasına bile izin vermiyorsunuz” diye konuştu. 

İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler

Tiryaki, “Onların çocuklarını anmak için sunmak istedikleri karanfilleri bugün protesto olarak Plan ve Bütçe Komisyonu masalarına getirdik. Bunu size hatırlatmak istiyoruz. Lütfen Barış Annelerinin, Cumartesi Annelerinin demokratik, barışçıl haklarını kullanmasına izin verin” dedi.

Editör: Ferit Aslan