TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta çarşamba günü sahasında geri düşmesine rağmen Somaspor’u 3-2 yenmeyi başaran Amedspor adeta üzerindeki karabulutları dağıttı.

Somaspor maçının ardından çalışmalara ara vermeden devam eden Amedspor, 24 Aralık Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Menemenspor’u yenmeyi planlıyor.

Rakip İzmir ekibi ise ezon öncesi harcadığı büyük bütçe sayesinde iyi futbolcu transferiyle dikkat çekmesine rağmen lige iyi başlangıç yapamadı ve beklenen sonuçları alamadı.

Bunun üzerine bir süre önce teknik direktör Cenk Laleci ile yollarını ayıran sarı lacivertli ekip, süpriz şekilde üst liglerin ve Türk futbolunun önde gelen teknik direktörlerinden 70 yaşındaki tecrübeli Yılmaz Vural’ı takımın başına getirdi.

2.

DİYARBAKIR’DA DA ÇALIŞTI

Vural, 1986 yılında başladığı teknik direktörlüğü görevinde bugüne kadar arasında Trabzonspor’unda yer aldığı 40’a yakını kulüpte görev aldı. Süper Ligde 2003 yılında mücadele eden Diyarbakırspor’da da teknik direktörlük yapan Vural, renkli kişiliğiye tanınıyor.

Çalıştırdığı her takımın çıkış yapmasıyla tanınan 70 yaşındaki Vural, aynı çıkışı İzmir'de de gerçekleştirip, Menemenspor’un başarı grafiğini yükseltti.

5 MAÇTA 4 GALİBİYET

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

 Vural ile çıktığı son 5 maçta 4 galibiyet alan İzmir ekibi son 3 maçında İskenderunspor’u deplasmanda 2-1 sahasında Uşakspor’u 4-1 ve deplasmanda Dericespor’u 3-2 yenmeyi başardı. Bu sonuçlarla ligde 28 puanla 7. sıraya yükseldi. 

Kaynak: Özgür Ayaydın