Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Eğitim ve Araştırma Hastanesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 doktorun istifa etmeleri ile hastane plastik cerrahsız kaldı. 

Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim Ve Arastirma Hastanesi 11148

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Diyarbakır, ilçeleri ve çevre illere sağlık hizmeti veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine, yaklaşık 10 gün önce hastalardan elden para aldıkları iddiasıyla yürütülen bir soruşturmada baskın düzenlendi. Seri numaraları alınmış paralar ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında, 2 doktor ve 1 hemşire gözaltına alındı. 

DOKTORLAR İSTİFA ETTİ

Savcılığa çıkarılan 2 doktor ve hemşire tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, operasyondan sonra rahatsız olan 2 plastik cerrahın hastaneden istifa ettiği belirtildi. 2 plastik cerrahın istifa etmesi ile hastane plastik cerrahsız kalırken, Bakanlıktan talepte bulunulduğu ve yeni plastik cerrahların gelmesinin beklendiği öğrenildi. 

Doktorların, çevrelerine ameliyat günleri kısıtlılığı ve yönetim baskılarını nedeniyle istifa ettiklerini söylediği öğrenildi. 

Plastik Cerrahi

Diyarbakır ve çevre illere sağlık hizmeti sunan ve günde ortalama 12 bin hastaya poliklinik hizmeti sunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçmişte yönetim ile doktorlar arasında yaşanan bazı sıkıntılar soruşturma konusu olarak gündeme gelmişti. 

Editör: Ferit Aslan