Meral Özdemir

Diyarbakır’da, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi ve Milli eğitim müdürü arasında mahkeme kararına rağmen görevine  iade edilmeyen bir okul müdürü nedeniyle gerginlik yaşanıyor. Sendika Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medyasında yaptığı paylaşımda, “Hayatında bir tane okul yönetmemiş birine koca bir şehrin eğitim ağını emanet eden anlayışa yazıklar olsun” dedi. Tekdemir, Diyarbakır Milli eğitim müdürü Murat Küçükali’nin herkesten biat beklediğini söyledi. 

 Eğitim Bir Sen Diyarbakır şube başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti. Tekdemir, “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür(lüğ)ünde” başlığı ile yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

 “Bir okul bile yönetememiş birine koca şehrin eğitim ağını teslim eden anlayışa yazıklar olsun”

 “Proje yok, Kalite yok, Başarı yok, İletişim yok, Gerginlik var, Stres var, Usulsüzlük var, İş bilmezlik var………Usulsüz ve yersiz bir soruşturma ile görevden alındığı adli ve idari makamlarca tescil edilen Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi okul müdürü Mahmut ERCİL idari mahkemenin amir hükmüne rağmen keyfi olarak göreve başlatılmıyor..İl Milli Eğitim Müdürü bu pervasız tutumunu şehrin sahipsizliğinden mi alıyor? Yoksa bilmediğimiz başka kripto marifetleri mi var?

Hayatında bir tane okul yönetmemiş birine koca bir şehrin eğitim ağını emanet eden anlayışa yazıklar olsun..!”

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

 "50eea20c-f186-4797-a507-75f0216d7283Milli eğitim müdürü herkesten biat bekliyor”

 Çermik Gazetesi. com’a paylaştığı mesaj ile ilgili konuşan Tekdemir, söz konusu okul müdürünün milli eğitim müdürünün talimatı ile görevden alındığını, yine il müfettişlerince soruşturulduğunu ancak, bakanlık müfettişlerinin yapılan soruşturmayı usulsüz ve eksik bulduğunu ve konunun mahkemeye yansıması ile mahkemenin görevi iade kararı verdiğini söyledi. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, mahkeme kararına rağmen söz konusu okul müdürünün göreve iade edilmediğini ve bakanlığı görevi iade yazısının milli eğitim müdürünün çekmecesinde bekletildiğini belirterek, “Okul müdürü ile süreçleri yaşayan müdür yardımcısı göreve başlatılırken, okul müdürü başlatılmıyor. Benim yorumuma göre milli eğitim müdürü herkesten biat bekliyor. Okul müdürünün gidip kendisinden izin istemesine bekliyor” diye konuştu. 

 

 

Editör: Ferit Aslan