Kobani olayları davasında bugün son beyanlarını veren HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, “Barış için hayatımızı vermeye hazırız” dedi.

Ankara’da görülen Kobani olayları davasına kaldığı Edirne Cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak 2 haftadır esas hakkındaki beyanlarını sunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, siyasetin demokratikleştirilmesinin, Kürt sorununun çözümü ve hataların giderilmesinde önemli olduğunu belirterek, “Tam demokrasiyi her yerde uygulamak zorundayız. Bu, bizim için bir lütuf değildir” dedi.

İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler İlde tarih yazdılar, ilçede 20 oy ile kaybettiler

-424“SİLAHLARIN SUSMASI GEREKİR”

Demirtaş, silahların susması ve devre dışı kalması gerektiğini de belirterek, “Burada ilk adımı atması gereken gücü elinde bulunduran devlettir. Devlet bu adımı attıktan sonra siyasetçilere düşen özgüvenle bunun devamını getirmektir” dedi. 

“BARIŞ İÇİN HAYATIMIZI VERMEYE HAZIRIZ”

Demirtaş’ın son beyanı ise, “Davanın sonuna gelirken bütün kalbimle şunu söyleyeyim. Bizim ödediğimiz bedeller barışa katkı sunsun, biz hayatımızı vermeye hazırız. Bizi yalnız bırakmayan halkımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

Editör: Ferit Aslan