Mutluluğun temel kaynağı beyinde salınan mutluluk hormonların oranını arttırmak değil midir? Hipnozla tedavi olmak isteyenlerin sayısı günden güne artarken bunun en büyük nedenleri ilaçsız bir tedavi olması, herhangi ameliyat veya müdahale olmaması dolaysıyla da yan etkisi olmadığı ve yüz güldürücü sonuçları olduğu için günümüzde çok tercih edilen tedavi yöntemi haline geldi.

Hipnoz ile neleri tedavi edebiliriz

  • Panik bozukluğu,
  • Anksiyete,
  • Fobiler,
  • Kaygılar,
  • Rahatsız edici anılar,
  • Travmalar ve travma sonrası oluşan bozukluklar,
  • İlişkilerde yaşanan problemlere yönelik terapi destekleri, 
  • Cinsel ve fiziksel taciz sonrası yaşanan problemler ve daha birçok alanda kullanılan bir yöntem olarak tedavide yerini aldı.

Hipnozu anlamak: Hipnozun ne olduğunu ve ne olmadığını çok iyi anlamak gerekir. Hipnoz bir sihir değildir. Sizin varlığınızın bir parçası olan zihninizi daha etkin kullanmayı öğrenmektir. Hipnoz, kendiliğinden oluşan doğal bir zihin durumudur İnsan ırkı var olduğu sürece, hipnoz vardı ve var olacak. Hepimiz, bu kendiliğinden oluşan zihin durumunu, bilmeden, farkında olmadan sürekli kullanırız. Örneğin, eğer bir TV programı ya da sinema filmi izlerken, tamamen seyrettiğinize dalmışsanız, büyük olasılıkla hipnoza girmişsinizdir. Bu hipnoz ya da hipnoz benzeri durum annenizin ya da eşinizin sizi akşam yemeğine çağırmasını, size bağırana kadar, duyamamanıza neden olur.(Reklamcılar bunu çok iyi kullanır. TV programlarını sizi hipnoza sokmak için kullanıp, siz hipnoza girdikten sonra bilinçaltınıza telkinlerde bulunarak, sattıkları malı almanızı sağlarlar.) Hipnoz, kendiliğinden oluşan doğal bir zihin durumudur. Herkes birçok kez hipnozu yaşamıştır. Bilerek ya da bilmeden. Bu doğal oluşan zihin durumunun tipik bir örneği otoyol hipnozu olarak adlandırdığımız, araba sürerken, sürücüde oluşan oluşan dalma halidir. Bilinçaltı yola odaklıyken bilinciniz farklı düşünceler arasında gezer ve sapacağınız kavşağı geçtikten sonra uyanırsınız.

İnanç Hipnoz diğer tedavilere alternatif ya da yardımcı bir yöntem gibi sunulmakla birlikte başlı başına bir tedavi yöntemidir. Hem de çok güçlü bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle bir deneme tahtası değildir. Amerikalıların dediği gibi trying is lying. Yani denemek yalandır. İnşallah ile iyileşme olmaz. Bu nedenle “ bir deneyelim” yaklaşımını kesinlikle bir kenara koyun. İnanmak iyileşmenin yarısıdır. Hastalarımıza hep şunu deriz; İyileşeceğinize inanmadan randevu almayın.

            Kazanma arzusu, başarıya odaklanma ve sabır göstererek güzel sonuçlar elde edilir. Burada terapiste güvenmek ve samimi olmak çok önemlidir. Terapist teknik direktördür. Taktikleri verir. Kazanma arzusunu taşırsanız kazanırsınız.

Hipnozla İlgili Yanlış İnançlar

 

 Hipnoterapist benim zihnimi kontrol edecek: İzniniz ve bilinç dışınızın onayı olmadan, zihninizi kimse yönlendiremez. Hipnoterapistiniz sizin ihtiyacınız olan ve hipnoz öncesi görüşmede sizin talep ettiğiniz ihtiyacınıza yönelik telkin kalıplarını size iletir. Eğer telkinlere katılmıyorsanız, anlamadıysanız veya olumsuz buluyorsanız bilinç dışınız otomatik olarak onları reddeder.

Utanılacak şeyler yapabilirim: Bunlar sahne hipnozu denen gösterilerde yapılır. Kişiler kendilerini böyle şeyler yapmaya hazır hissettikleri için sahneye çıkarlar. Hipnozcu bunların isteklerini kullanır. Oysa hipnoterapi ciddi bir uygulamadır ve sağlık için kullanılır. Eğlence aracı değildir.

Hipnotize olursam tekrar uyanamayabilirim: Hipnoz çok güvenilir bir yöntemdir. Bir çeşit aşırı uyarılmıştık halidir. Acil durumlarda, hipnoterapist ölse bile kişi hemen kendine gelip ona yardımcı olabilir. Normal aşamalı bir hipnozda rahatlama ve gevşeme o kadar keyif vericidir ki kişi biraz gerinip, dinlendikten sonra çok daha etkin ve güçlü olarak yaşantısına devam eder.

Daha önce hiç hipnotize olmadım: Normal yaşantımızda günde en az 2 kere hipnoza gireriz. Gece uykuya dalmadan hemen önce ve sabah uyandıktan hemen sonra. Birçok kişi film izlerken, araç kullanırken, güzel bir kitap okurken hipnoza girip düşler dünyasını ziyaret etmiştir. Bir toplantıda konuşmacının sıkıcı konuşmasını dinlerken ortamdan kopup uzaklaştığınız zamanlar olmadı mı?

Hipnoz mucizevi bir tedavidir: Hipnoz kalıcı düzelmeler sağlayabilen hızlı bir yöntemdir. Tek atımlık bir mucize söz konusu değildir. Her birey kendi gelişimini kendi hızına göre kendisi sağlar. Hipnoterapist ona yol göstererek yardımcı olur. ( Bir anda başarı önerenlere karşı dikkatli olunuz )

Hipnozda iken çevreyle ilgili tüm duyularımı kaybedeceğim; seans hakkında hiçbir şey hatırlamayacağım: Hipnoz bilinçsiz bir uyku hali değildir. Gerçekte, kişiler artmış duyarlılık ve bilinçlilik halinden bahsederler. Bunlar sadece söylentiden ibarettir. Hipnoz olabilmek bilindiğinin aksine dikkatli, başarılı ve zeki insanların işidir.

Unutulmamalıdır ki HİPNOZ ile tedavi hem cerrahın kullandığı neşter gibi iltihapları akıtıp hem de yaraların iyileşmesini sağlayan antibiyotik gibi etki eden bir ilaçtır.