Game of Thrones’un büyük beğeni toplayan devam dizisi House of the Dragon, ilk sezonunun ardından ikinci sezon için geri sayıma başladı. George R.R. Martin’in fantastik romanlarından uyarlanan dizinin ikinci sezonunu yakında seyirciyle buluşacak. 

House of the Dragon, George R.R. Martin’in fantastik roman serisi A Song of Ice and Fire’ın bir yan ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Romantik video gel de geliyor Romantik video gel de geliyor

Dizi, Game of Thrones’un 200 yıl öncesinde geçiyor ve Targaryen Hanesi’nin tarihini anlatıyor. House of the Dragon, ilk sezonuyla HBO’da yayınlandı ve izleyicilerden tam not aldı. Dizi, ikinci sezon onayını da kısa sürede aldı. Peki, House of the Dragon 2. sezon ne zaman başlayacak?

HOUSE OF THE DRAGON 2. SEZON ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN

HBO, House of the Dragon 2. sezonunun 2024 yılının yaz aylarında ekrana geleceğini duyurdu. Dizinin ikinci sezonu, ilk sezondan daha uzun ve daha heyecanlı olacak. House of the Dragon 2. sezon, Targaryen Hanesi’nin yükselişini ve düşüşünü konu alacak.

HOUSE OF THE DRAGON 2. SEZON OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

House of the Dragon 2. sezon oyuncu kadrosu, ilk sezondaki isimlerin yanı sıra yeni yüzleri de barındırıyor. Dizinin başrollerinde Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Dizinin yapımcılığını ise George R.R. Martin, Ryan Condal, Miguel Sapochnik ve Vince Gerardis üstleniyor.

REKOR BÜTÇE

House of the Dragon, ilk sezonuyla HBO’ya büyük bir kazanç sağladı. 10 bölümden oluşan ilk sezon, toplam 20 milyon dolara mal oldu. Bu rakam, Game of Thrones’un her sezonu için harcanan ortalama 100 milyon doların çok altında. Game of Thrones, ilk sezonunda bölüm başına 6 milyon dolar harcarken, son sezonunda bu rakam 15 milyon dolara yükselmişti.

House of the Dragon 2. sezon bütçesi ise henüz açıklanmadı. Ancak dizinin ikinci sezonunun daha fazla bölüm ve daha fazla efekt içereceği düşünülüyor. Bu nedenle, House of the Dragon 2. sezon bütçesinin de ilk sezondan daha yüksek olması bekleniyor.

Editör: Özgür Ayaydın