Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç,  Dicle Üniversitesinin YÖK’e kayıtlı 6251 tezi, Fen Bilimleri Enstitüsü^nün ise 1618 yüksek lisans ve doktora tezi olduğunu belirterek, 42 yıllık enstitü olarak endüstri beklentileri doğrultusunda lisansüstü programlarını geliştirdiklerini söyledi.

 Lisansüstü uygulama esaslarının, üniversitenin çok enstitülü yapısında standart sağlamak, daha anlaşılır ve kaliteli  öğretim sunmak için yenilendiğini işaret eden Dalkılıç, 81 öğrencinin sunum yapacağı sempozyuma 10’a yakın üniversiteden katılım olduğunu vurguladı.

Diyarbakır’da, çalışan kadınlar için kreş açılacak Diyarbakır’da, çalışan kadınlar için kreş açılacak

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç da Fen Bilimleri Enstitüsü’nün geleneksel olarak düzenlediği  sempozyumun, üniversite-sanayi işbirliği için önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Sempozyumda üzerinde çalıştıkları yüksek lisans ve doktora tezlerini tanıtma fırsatı bulacak olan öğrenciler, yaptıkları çalışmalar ile bilim dünyasına ve teknik alanda ilerlemeye katkılarını anlatma fırsatı yakalamış olacak.

Fen Bilimleri alanında araştırma yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki araştırmaları ve proje fikirlerini paylaşmasıyla farklı disiplinler ve kurumlar arasında işbirliği sağlamayı ve üniversiteler arasında işbirliğini güçlendirmesi hedefleniyor.

Editör: Özgür Ayaydın