Bazı oyuncuların, bazı yöneticilerin ve binlerce taraftarın hoca ile bağını kopardığı aşikar.

Son 2 aydır galibiyeti unutan Amedspor’da, daha önceden söylediğimiz ve uyardığımız sınanma süreci bir süredir devam ediyor. “İşler iyi giderken, yanlış ve eksikler ortaya çıkmaz, profesyonellik işler kötü gidince gösterilir” demiştik. Her ne kadar Sayın Başkanımız işlerin iyi gittiğini, son maçta iyi oynadıklarını ve yükselişte olduklarını söylese de; istifalar, kadro dışılar, rakamlar ve istatistikler tam tersini söylüyor.

Dünkü basın toplantısındaki başkanın yorgun beden dili beni çok üzdü. Kimsenin bütün yükü onun omuzlarına yığmaya hakkı yok. Kendi tercihi bu yönde olsa da, o yükü paylaşıp hafifletmek hepimizin görevi olmalı. Bu söylemim; “her isteyen başkanın işine karışsın” olarak algılanmamalı. Duyduklarımıza göre yönetim dışından işleri kontrol etmeye çalışan ama başarısızlığın en büyük nedeni olan insanlar var. Bu arkadaşlarımızın iyi niyetlerinden en ufak bir şüphemiz olmasa da, çok ciddi zarar verdikleri aşikar.

Yönetimdeki bu yanlış ve adaletsiz iş bölümünden kaynaklı, Sayın Hocamız Serdar Bozkurt da meydanı boş bulmuş olacak ki; on milyonların gönül verdiği kulüpte, istediği gibi at koşturuyor. Hocanın yanlışlarını 12.12.2023 tarihli programımızda KARKAS Medya ekranlarında detaylıca konuştuk.

Bazı oyuncuların, bazı yöneticilerin ve binlerce taraftarın hoca ile bağını kopardığı aşikar. Bu beraberlikte ısrar edilmesinin kulübe daha çok zarar vereceği de aşikar. İnsanlar birbirlerini daha çok kırmadan, kulübe zarar vermeden, helalleşerek saygı çerçevesinde yolların ayrılması elzem. Amedspor’a yakışan da bu olmalı. Yarın çok geç kalındığında kırıcı söylemler ve yakışıksız ayrılıklar, kulüp imajını daha çok zedeleyebilir. Beraberlikler gibi ayrılıklar da Diyarbakır olgunluğuna ve erdemine yakışır seviyede olmalı. 

Serdar Bey gibi bir kariyere kulüp, Amedspor gibi bir markaya hoca çok. Yeterki, şampiyonluk yolunda kaybedilenler, bir an evvel toparlansın çünkü yarın bir çok şey için çok geç olabilir ve kafalarımızı duvarlara vurmanın bir anlamı olmayacak.

Yarın birçok şey için geç kalmadan, aklı selim ve tecrübeli insanların, yorgun ve kafası karışık başkanımız Sayın Elaldı’nın etrafında toplanmasını, yükü paylaşmasını ve kulübü el birliği ile şampiyonluğa taşımasını temenni ediyorum.