Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’a kolay fikstürün de avantajıyla seri galibiyetlerle giren ve taraflı tarafsız birçok futbolseverin dikkatini çeken Amedspor, son 6 haftadaki kimileri sürpriz, kimileri beklenen puan kayıpları ile liderin 2 puan gerisinde şampiyonluk yarışını sürdürüyor.

15.hafta iç saha müsabakasında liderliği rakibine kaptıran Amedspor camiasında, bu hafta ilk defa homurdanmalar başladı.

Sürpriz puan kayıpları ve liderliğin kaybedilmesi dışında haftalardır oynanan kısır futboldan sonra, aylar öncesinde takımı şampiyon ilan edenler bile artık açıkça dile getiriyor; 
“Kral Çıplak”

İyi hücum, maç kazandırır,
İyi savunma, şampiyon yapar..!

Grubun en az gol yiyen 2.takımı olan Amedspor’un, bu hafta yediği hatalı gole rağmen ligin en iyi kalecisine ve savunma dörtlüsüne sahip olduğunu düşünüyorum. Zaten, hücum hattının savunmaya verdiği sınırlı savunma katkısına rağmen, grubun en az gol yiyen 2.takımı olması sürpriz değil, bu tezimin ispatıdır.

Grupta playoff potasındaki rakiplerimizin hücum hatlarındaki oyuncularının skor katkılarına ve takımların gol sayılarına baktığımızda, problemin hücum hattımızda olduğu aşikar, inkar edilemez rasyonel bir gerçek.

Bütün takımın yeni oyunculardan kurulu olduğunu düşündüğümüzde, transferdeki %70’e yakın isabet oranını başarılı buluyorum ve emeği geçenleri alkışlıyorum. Ayrıca hücum oyuncuları da dahil olmak üzere, sahadaki üst düzey mücadeleyi gördüğümde, takımda %100’e yakın ahlaklı ve onurlu bir oyuncu grubu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak, puan cetveli ve sonuçlardan da belli olduğu gibi ahlaklı ve onurlu mücadele şampiyonluk için yeterli olamıyor maalesef. Takımın her iki kanadına da pas ve şut tercihleri daha isabetli en az 2 kanat oyuncusu, gol vuruşları daha etkili bir santrafor ve oyunun kitlendiği anlarda adam eksiltme ve etkili şut özelliği ile kilidi açabilecek bir ofansif orta saha olmak üzere en az 4 tane direk 11 oynayabilecek oyuncu takviyesi şart.

Bu nokta çok önemli;
Bu sezon, gruptaki rakiplerimize ve şartlarımıza baktığımızda, şampiyonluğa en yakın olduğumuz sezondayız. Korkum o ki; bu sezon şampiyon olamaz isek, bir daha şampiyonluğun hayalini bile kuramayacağımız, çok zor sezonların bizleri beklediği.

Evet,
Artık lider değiliz,
Artık namağlup değiliz,
Hücum hattımız etkisiz,
Sahamızda rakibimize yenildik.
Bunlar hep bardağın boş tarafı.

Bardağın doku tarafından bakacak olursak;
En zor deplasman biziz,
En iyi savunma yapan biziz,
En az gol yiyen 2.takımız,
Liderin 2 puan gerisinde 2.sıradayız,
Özverili ve fedakar bir yönetime sahibiz,
Sezon ortasında gerekli takviyeler için imkanlarımız müsait, yeterli zamanımız var.

Bardağın boş tarafından bakarsak, daha çok dibe inebiliriz ve artık üst lig ümitlerimizi bitirebiliriz.
Bardağın dolu tarafından bakarsak, herkesi kıskandıracak bir kenetlenme ile 2.Lig tarihinde görülmemiş bir korku salarak, ligin ikinci yarısında alnımızın akıyla, bileğimizin gücüyle şampiyonluk ipini göğüsleyebiliriz.

Tercih, saygıyı sonuna kadar hakeden Diyarbakırlı futbolseverlerin…