Beşiktaş Stadyumu’nda Diyarbakır  müzikleri yankılandı Beşiktaş Stadyumu’nda Diyarbakır müzikleri yankılandı

Ferit Aslan

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinde, AK Partili meclis üyeleri, kayyım tarafından başka kurumlara verilen taşınmazların geri alınması oylamasında red oyu verdi. 

AaDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta yapılan ve 5 gün süren meclis toplantısında, seçimlerden kısa süre önce başka kurumlara tahsis edilen belediyeye ait taşınmazların geri alınması için aldığı kararları oylamaya sundu. 

Toplam 11’i AK Partili 87 üyenin bulunduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinde tahsislerin iptali ile ilgili hazırlanan rapor okundu. Raporda, tahsis ve devir işlemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde, yapılan tespitler ile birlikte tahsis edilen taşınmazların mevzuatça tahsis edilemeyecek taşınmazlardan olduğu belirtildi.

81693A29Cff62B01F13A6231314Acdef X LBelediye eliyle kamu hizmetinde bulunan taşınmazların başka bir kamu kurumuna tahsis edilmesinde kamu yararı bulunmadığı ve tahsis amacına aykırı olduğu belirtilen komisyon raporunda, ayrıca somut ihtiyaç ortaya konulmadan bu tahsislerin gerçekleştiği vurgulandı.

Komisyon raporu daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinde oylamaya sunuldu. Oylamada, seçimden önce kayyım tarafından başka kurumlara tahsis edilen belediyeye ait taşınmazların geri alınması oymamasında, AK partili meclis üyeleri kayyımın kararından yana tavır koyup red oyu verdi. Kararlar oy çokluğu ile alındı. 

Editör: Ferit Aslan