Uzun yıllardır kayyımlarca yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce alınan bir karar var.

Seçime sayılı günler kala Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin Beldesi'ndeki yerin devredilmesi Belediye Meclisi'nin gündemine alındı.

Yaklaşık 20 bin metrekareden oluşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazar Gölü Sosyal Tesisleri, binlerce dezavantajlı çocuğun hayatına dokunuyordu.

Burası bu çocuklar için eğitimden çok tatil yeriydi. Bugüne kadar binlerce çocuk buradan yararlandı ve yararlanmaya devam edecekti. Bu tesislerden Diyarakır'ın yanı sıra bölgedeki çocuklar, gençler de faydalanıyordu.

Ancak ne olduysa, bir anda tesisin devri gündeme geldi. Belediye, Gençlik Merkezi yapılacağı gerekçesiyle tesisin Gençlik ve Spor Bakanlığına devri için harekete geçti.

Diyarbakır'ın çocuklarına, gençlerine ait olan bu alan, başka bir ilin kontrolüne bırakılıyor. 

Seçime sayılı günler kala yapılan bu girişim toplumda; ''Kayyımlar, seçim sonuçlarından emin olmadıkları için halkın iradesine darbe üstüne darbe vuruyor'' ve ''Adeta yangından mal kaçırıyorlar'' algısı yaratılmış durumda. 

Bu kararın toplum nezdinde yarattığı algı, kent için en kötü senaryolar arasında yer alıyor. 

Karar, Diyarbakır'ın kendi kaynaklarını kullanma yetkisini elinden alıyor ve bu da halk arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Belediye bugüne kadar bu konuyla ilgili kamuoyuna detaylı bir açıklama yapmadı.

Neden böyle bir kararın alındığı merak ediliyor.

Diyarbakır için önemli olan bu konu önümüzdeki günlerde belediye meclisi üyelerinin önüne gelecek. Son noktayı da üyeler koyacak. 

Yapılacak oylama, meclis üyelerinin kente yönelik duygu ve düşüncelerinin bir göstergesi olacak.