14-28 Mayıs Seçimleri demokratik bir seçim miydi? eşit şartlarda bir seçim miydi.? Ahlaklı miydi? v.s tartışma ve sorular bir birini kovalarken İpi göğüsleyen yani seçimin kazananı Cumhur İttifakı oldu.
Seçimin kazananı Cumhur ittifakı olunca da CHP de kazan kaynamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı bırakması gerekir şeklinde değerlendirmeler var. Bence bu söylemler ve değerlendirmeler haksız olduğu kadar erkendir de .. Kendisine karşı açık yada gizli işletilen Alevi ve Kürt karşıtı propagandaya rağmen Kılıçdaroğlu bugüne kadar yapılan seçimlerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak en yüksek oy oranına ulaştığı ve seçimi ikinci tura taşıdığını, ikinci turda da seçimi kıl payı kaçırdığını unutmamak gerekir. …
14 Mayıs seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloya bakıldığında, parlamentoda Cumhur İttifakı’nın elde ettiği güçle AK Parti'nin, 2002’de yola çıktığı noktaya kadar gerilemiş olduğunu görüyoruz. Ancak ikinci turda yani 28 Mayıs seçimi kazanıldığı için kazan kaynamadan altındaki ateş söndürüldü.
Seçimin zaferini Cumhur İttifakı kazandı. Ancak bazı kesimler bu zaferi Pirus Zaferi olarak nitelendirdiler. Bunun üzerine Pirus Zaferinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini araştırdım bakın ortaya ne çıktı.
Pirus Zaferi:
"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus’an almaktadır. Pyrrhus'un ordusu, Pirus Savaşı sırasında MÖ 280'de Heraclea Muharebesi'nde ve MÖ 279'da Asculum Muharebesi'nde Romalıları yendiği halde, geri dönüşü zor kayıplar vermiştir. Son muharebeden sonra, Plutarch Dionysius'un bir raporunda şu şekilde aktarır:
« Ordular ayrıldı; ve söylenir ki, Pirus zaferinden dolayı kendisine sevinç dileğinde bulunan birine böyle olacak başka bir zafer onu tamamen mahveder şeklinde yanıt verdi. Çünkü yanında getirdiği kuvvetlerin büyük bir kısmını ve neredeyse tüm özel dostlarını ve başkomutanlarını kaybetmişti; yeni asker kaynakları olmadığı gibi, İtalya'daki müttefikleri isteksizdi. Diğer yandan, sürekli olarak şehirden akıp gelen bir pınar gibi, Roma kampı hızlı ve bol miktarda taze askerle dolup taştı; verdikleri kayıplarına rağmen cesaretlerinde hiçbir azalma olmadı, hatta öfkeyle daha da güçlendiler ve savaşa devam etme konusunda yeni bir kararlılık kazandılar. » şeklinde anlatılır.
Muhalefet o veya bu şekilde konuşa dursun, atı alan Üsküdar’ı geçti… Cumhur İttifakı kazandı. Takdir etmek lazım. Takdir etmekte erdemliktir..